Belföld

Az autóillatosító tette gyanússá a szerb drogfutárt

Egyebek mellett a feltűnően erős illatosító tette gyanússá a szerb drogfutárt, aki közel 27 kilogramm kábítószert rejtett el kocsijában.
27 kilogramm kábítószert találtak az autóban 27 kilogramm kábítószert találtak az autóban (Forrás: police.hu)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb állampolgárral szemben – írják a police.hu oldalon.

A férfi augusztus 15-én délelőtt fél 11-kor jelentkezett belépésre személyautójával Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, ahol azt mondta a NAV munkatársainak az ellenőrzéskor, hogy Bécsbe utazik. Csakhogy több dolog is feltűnt a pénzügyőröknek:

  • az autóban rendkívül erős illatosító szag volt,
  • a férfi egyedül utazott és
  • nem vitt magával nagyobb terjedelmű csomagot.

EllenőrzésFelfedezték, hogy dupla fenéklemezt építettek be az autóba (Forrás: police.hu)

A járművet ezért tételes vámvizsgálatnak vetették alá. Az autó átvizsgálásakor megállapították, hogy abba dupla fenéklemezt építettek be és az így kialakított rejtekhelyen több csomag kábítószergyanús anyagot helyeztek el.

A gépjármű bűnügyi szemléje alkalmával a rendőrök 29 csomagban összesen 26.970 gramm növényi törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 54 millió forint.

A nyomozók a 31 éves szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.

KábítószerA rendőrök 29 csomagban összesen 26.970 gramm növényi törmeléket találtak (Forrás: police.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen