hirdetés
Belföld

Szél Bernadettet jelölik az LMP miniszterelnök-jelöltjének

Szél Bernadettet javasolja az LMP miniszterelnök-jelöltjének a párt országos elnöksége, és úgy tűnik, hogy jó eséllyel szeptember 30-án a kongresszus is támogatni fogja őt – legalábbis erről érkeztek visszajelzések.
A Nyugdíjasok Országos Szövetségének fóruma Budapesten Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke felszólal a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Ki mit ígér a nyugdíjasoknak? címmel megrendezett pártelnöki fórumán a Csillebérci Szabadidő Központban 2017. augusztus 31-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
hirdetés

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szél Bernadett bejelentette, hogy őt jelölte a párt országos elnöksége az LMP miniszterelnök-jelöltjének.

„A Lehet Más a Politika úgy döntött, hogy idén miniszterelnök-jelöltet fogunk állítani, és az történt a nyár folyamán, hogy az országos elnökségnek az lett a döntése, hogy személyemben találja meg ezt a jelölt-jelöltet, és az én személyemet ajánlja a kongresszus figyelmébe szeptember 30-ára. (…) Reménykedem benne, hogy a kongresszus támogatni fog – az előzetes visszajelzések alapján pozitívan fogadta az LMP és az LMP tábora a hírt” – tette meg a korábban már Facebook-oldalán is ígért bejelentését Szél Bernadett a műsorban.

Elmondta, hogy az ellenzéki oldalon megfigyelhető teszetoszaság és káosz, illetve ezzel összefüggésben az ország „előre jutásáért” való aggódás fontos tényezők voltak a döntése meghozatalában.

„Az tette fel nálam az i-re a pontot, hogy nem igazán látom, hogy hogyan tudna az ország egy ilyen helyzetben, mint amilyenben most vagyunk, előre jutni” – jegyezte meg.

Szél Bernadett elmondta, hogy mindenkivel együtt tudnak működni, aki a „szükséges kormányváltásban” érdekelt, másfelől viszont senki olyannal nem tudnak együttműködni, aki az elmúlt 30 év „kőkemény hibáiból” nem tanult.

„Sajnos az ellenzékkel is van vitám, ugyanis ahelyett, hogy tennék a dolgukat politikusok, azzal foglalkoznak, hogy milyen konstrukcióban állnak ahhoz a bizonyos rajtvonalhoz. Közben a verseny már régen zajlik” – fejtette ki később hozzátéve, hogy ez az, amit teszetoszaságnak nevezett.

Úgy véli, a magyar embereknek nem káoszra, viszálykodásra, esélylatolgatásra vagy álmodozásra van szüksége, hanem tenni akarásra. Szükségesnek látja továbbá, hogy a politikában egy teljesen új irányvonalat és új megközelítéséket alkalmazzanak.

Szél Bernadett szerint az emberek folyamatosan keresnek – olyan embert akarnak látni a hatalom közelében, aki „nem vágta át őket”, és fel tudja mutatni azt a tudást és felkészültséget, ami az ország kormányzásához szükséges.

Elmondta azt is, a jövő évi választás „még koránt sincs lejátszva”: ezt azok mondják, akiket csak a saját helyük érdekel.

„Én azt gondolom, hogy itt azt kell bizonyítani egy politikai erőnek, hogy van ereje, tudása, felkészültsége, bátorsága – és vannak olyan vezetői, akik ezt az országot kormányozni lennének képesek” – mondta Szél Bernadett.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy vitára hívja a többi miniszterelnök-jelöltet, hiszen nem „füstös kis szobákban kell találkozni” vagy kávézókban beszélgetni, hanem ki kell állni a választópolgárok elé, és a szemükbe mondani, hogy mit kezdenének az országgal. A választók szemszögéből fontos kérdés az is, hogy ki mondja ezt a szemükbe – olyan ember, aki már többször eljátszotta a bizalmukat, vagy olyan, aki eddig megmutatta, hogy képes keményen dolgozni, és komolyan veszi a feladatait.

Meglátása szerint azért is van ilyen helyzetben a magyar politika, mert nincsen elég vita – sőt, a vitákat a Fidesz Szél Bernadett szerint rendszeresen kerüli is. Ezzel kapcsolatban elmondta, nemrég Vona Gáborral is részt vett egy közös vitán, amiről egy videót is megosztott közösségi oldalán:

Végezetül Szél Bernadett elmondta, hogy az LMP a „bérválságot” igyekezne megoldani, az elsők között a közszféra béreit rendeznék, emellett pedig azokra a legfeljebb 24 évesekre is kibővítenék a családi pótlék lehetőségét és a támogatásokat, akik még tanulnak. Ezután az oktatásba és egészségügybe is jelentős forrásokat csoportosítanának át, valamint „kőkemény korrupció-üldözés” is kezdődne az országban – erre 12 pontos akciótervet dolgoztak ki.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt Somogybanhirdetés
Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen