Belföld

Szél Bernadettet jelölik az LMP miniszterelnök-jelöltjének

Szél Bernadettet javasolja az LMP miniszterelnök-jelöltjének a párt országos elnöksége, és úgy tűnik, hogy jó eséllyel szeptember 30-án a kongresszus is támogatni fogja őt – legalábbis erről érkeztek visszajelzések.
A Nyugdíjasok Országos Szövetségének fóruma Budapesten Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke felszólal a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Ki mit ígér a nyugdíjasoknak? címmel megrendezett pártelnöki fórumán a Csillebérci Szabadidő Központban 2017. augusztus 31-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szél Bernadett bejelentette, hogy őt jelölte a párt országos elnöksége az LMP miniszterelnök-jelöltjének.

„A Lehet Más a Politika úgy döntött, hogy idén miniszterelnök-jelöltet fogunk állítani, és az történt a nyár folyamán, hogy az országos elnökségnek az lett a döntése, hogy személyemben találja meg ezt a jelölt-jelöltet, és az én személyemet ajánlja a kongresszus figyelmébe szeptember 30-ára. (…) Reménykedem benne, hogy a kongresszus támogatni fog – az előzetes visszajelzések alapján pozitívan fogadta az LMP és az LMP tábora a hírt” – tette meg a korábban már Facebook-oldalán is ígért bejelentését Szél Bernadett a műsorban.

Elmondta, hogy az ellenzéki oldalon megfigyelhető teszetoszaság és káosz, illetve ezzel összefüggésben az ország „előre jutásáért” való aggódás fontos tényezők voltak a döntése meghozatalában.

„Az tette fel nálam az i-re a pontot, hogy nem igazán látom, hogy hogyan tudna az ország egy ilyen helyzetben, mint amilyenben most vagyunk, előre jutni” – jegyezte meg.

Szél Bernadett elmondta, hogy mindenkivel együtt tudnak működni, aki a „szükséges kormányváltásban” érdekelt, másfelől viszont senki olyannal nem tudnak együttműködni, aki az elmúlt 30 év „kőkemény hibáiból” nem tanult.

„Sajnos az ellenzékkel is van vitám, ugyanis ahelyett, hogy tennék a dolgukat politikusok, azzal foglalkoznak, hogy milyen konstrukcióban állnak ahhoz a bizonyos rajtvonalhoz. Közben a verseny már régen zajlik” – fejtette ki később hozzátéve, hogy ez az, amit teszetoszaságnak nevezett.

Úgy véli, a magyar embereknek nem káoszra, viszálykodásra, esélylatolgatásra vagy álmodozásra van szüksége, hanem tenni akarásra. Szükségesnek látja továbbá, hogy a politikában egy teljesen új irányvonalat és új megközelítéséket alkalmazzanak.

Szél Bernadett szerint az emberek folyamatosan keresnek – olyan embert akarnak látni a hatalom közelében, aki „nem vágta át őket”, és fel tudja mutatni azt a tudást és felkészültséget, ami az ország kormányzásához szükséges.

Elmondta azt is, a jövő évi választás „még koránt sincs lejátszva”: ezt azok mondják, akiket csak a saját helyük érdekel.

„Én azt gondolom, hogy itt azt kell bizonyítani egy politikai erőnek, hogy van ereje, tudása, felkészültsége, bátorsága – és vannak olyan vezetői, akik ezt az országot kormányozni lennének képesek” – mondta Szél Bernadett.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy vitára hívja a többi miniszterelnök-jelöltet, hiszen nem „füstös kis szobákban kell találkozni” vagy kávézókban beszélgetni, hanem ki kell állni a választópolgárok elé, és a szemükbe mondani, hogy mit kezdenének az országgal. A választók szemszögéből fontos kérdés az is, hogy ki mondja ezt a szemükbe – olyan ember, aki már többször eljátszotta a bizalmukat, vagy olyan, aki eddig megmutatta, hogy képes keményen dolgozni, és komolyan veszi a feladatait.

Meglátása szerint azért is van ilyen helyzetben a magyar politika, mert nincsen elég vita – sőt, a vitákat a Fidesz Szél Bernadett szerint rendszeresen kerüli is. Ezzel kapcsolatban elmondta, nemrég Vona Gáborral is részt vett egy közös vitán, amiről egy videót is megosztott közösségi oldalán:

Végezetül Szél Bernadett elmondta, hogy az LMP a „bérválságot” igyekezne megoldani, az elsők között a közszféra béreit rendeznék, emellett pedig azokra a legfeljebb 24 évesekre is kibővítenék a családi pótlék lehetőségét és a támogatásokat, akik még tanulnak. Ezután az oktatásba és egészségügybe is jelentős forrásokat csoportosítanának át, valamint „kőkemény korrupció-üldözés” is kezdődne az országban – erre 12 pontos akciótervet dolgoztak ki.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen