hirdetés
Belföld

Nehézkessé válhat bizonyos rákellenes gyógyszerek beszerzése novembertől

A Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő hamarosan életbe lépő intézkedése által a Magyar Rákellenes Liga állítása szerint, bizonyos rákellenes gyógyszerek gyakorlatilag beszerezhetetlenné válhatnak hazánkban, ami nem szerencsés.
Nehézkessé válhat bizonyos rákellenes gyógyszerek beszerzése - 2017. szeptember Az évi közel 70 000 rákbeteg felét érintheti hátrányosan az intézkedés (Forrás: ATV)
hirdetés

Az alapkezelő szerint ugyanakkor az intézkedéssel csupán azokat a gyártókat szűrik majd ki, amelyek felhajtják a gyógyszerek árát, így lényegében ezzel csak jót tesznek a betegekkel - tudta meg az ATV.

A Magyar Rákellenes Liga szerint viszont ezzel csak azt érik el, hogy teljesen beszűkül a gyógyszerválasztás szabadsága, így minden bizonnyal sérül majd a betegek bizonyos készítményekkel való ellátása.

Egyes források szerint az évi közel 70 000 rákbeteg felét érintheti hátrányosan az intézkedés.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Trianon-emlékévvé nyilvánítaná 2020-at a Jobbik

Trianon-emlékévvé nyilvánítaná 2020-at a JobbikHalálos baleset történt Seregélyesen

Halálos baleset történt SeregélyesenTizenegy anyaggal bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

Tizenegy anyaggal bővült a tiltott dizájnerdrogok listájahirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen