hirdetés
Belföld

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Vas megyében a sok eső miatt

Az elmúlt 48 órában Vas megyében mintegy 40 milliméter csapadék hullott, amelynek következtében a Rába folyó vízszintje jelentősen megemelkedett. Szentgotthárdnál és Körmendnél I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.
hirdetés

Belvíz okozott gondot a körmendi Mátyás király utcában, ahol a nagy mennyiségű csapadék a szennyvízhálózatot és a csapadékelvezető hálózatot is telítette. Itt a körmendi hivatásos tűzoltók három szivattyúval a vizet az Északi öv árokba emelték át.

Magyarszombatfán a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, amelynek következtében négy lakóház közvetlen, hat lakóház közvetett veszélynek volt kitéve. A helyszínen a lenti hivatásos, valamint a magyarszombatfai és a bajánsenyei önkéntes tűzoltók a helyi polgárőrség segítségével szivattyúzták ki a vizet, miközben a lakóházak védelmére ötszáz homokzsákot és három köbméter homokot is felhasználtak.

Velemér település Fő útján a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, átereszek dugultak el. A víz által veszélyeztetett két lakóépület közeléből a felgyülemlett csapadékot az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók távolították el. Alsószölnökön a Szölnök-patak kilépett a medréből, ami öt lakóépületet közvetlenül veszélyeztetett.

Az alsószölnöki és a felsőszölnöki önkéntes tűzoltók itt összesen mintegy ezer homokzsákkal kezdték meg az árvíz elleni védekezést.

Fotók: Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Honfi Tamás tűzoltó alezredes és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Herczeg Zoltán tűzoltó főhadnagyHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Unokázós csalókat buktatott le egy idős nő

Unokázós csalókat buktatott le egy idős nőhirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen