hirdetés
Belföld

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Vas megyében a sok eső miatt

Az elmúlt 48 órában Vas megyében mintegy 40 milliméter csapadék hullott, amelynek következtében a Rába folyó vízszintje jelentősen megemelkedett. Szentgotthárdnál és Körmendnél I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.
hirdetés

Belvíz okozott gondot a körmendi Mátyás király utcában, ahol a nagy mennyiségű csapadék a szennyvízhálózatot és a csapadékelvezető hálózatot is telítette. Itt a körmendi hivatásos tűzoltók három szivattyúval a vizet az Északi öv árokba emelték át.

Magyarszombatfán a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, amelynek következtében négy lakóház közvetlen, hat lakóház közvetett veszélynek volt kitéve. A helyszínen a lenti hivatásos, valamint a magyarszombatfai és a bajánsenyei önkéntes tűzoltók a helyi polgárőrség segítségével szivattyúzták ki a vizet, miközben a lakóházak védelmére ötszáz homokzsákot és három köbméter homokot is felhasználtak.

Velemér település Fő útján a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, átereszek dugultak el. A víz által veszélyeztetett két lakóépület közeléből a felgyülemlett csapadékot az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók távolították el. Alsószölnökön a Szölnök-patak kilépett a medréből, ami öt lakóépületet közvetlenül veszélyeztetett.

Az alsószölnöki és a felsőszölnöki önkéntes tűzoltók itt összesen mintegy ezer homokzsákkal kezdték meg az árvíz elleni védekezést.

Fotók: Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Honfi Tamás tűzoltó alezredes és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Herczeg Zoltán tűzoltó főhadnagyHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Semjén: Európa jövőjéért is felelősek vagyunk

Semjén: Európa jövőjéért is felelősek vagyunk


EURÓPA,     SEMJÉN ZSOLT,     KDNP

Kövér: Európa sorsa is eldőlhet a magyarországi választáson

Kövér: Európa sorsa is eldőlhet a magyarországi választásonFidesz: Brüsszel továbbra is a kötelező kvótát erőlteti

Fidesz: Brüsszel továbbra is a kötelező kvótát erőltetihirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen