hirdetés
Belföld

„Elhunytaknak is küldtek” nemzeti konzultációs ívet

Elhunytaknak is küldtek nemzeti konzultációs levelet – írta a Magyar Nemzet, amely egy olyan esetről is beszámol, amikor egy negyven éve, nyolcévesen meghalt személynek érkezett nemrégiben levél.
Nemzeti konzultációs levelek A kép illusztráció (Forrás: hirado.hu)
hirdetés

Egy, a főváros VIII. kerületében élő nő a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy múlt hét pénteken a húga nyolcévesen elhunyt fiának érkezett levél a kormánytól arra az óbudai címre, ahol a negyven éve elhunyt gyermek a már szintén elhunyt édesanyjával lakott. A konzultációs levelet a lapnak nyilatkozó nő öccse kapta meg, ugyanis most ő él az érintett házban.

A Magyar Nemzetnek a nyugdíjas nő elmondta, unokaöccse 1977-ben, negyven éve halt meg, miután lezuhant a Gellért-hegyről.

„És most kíváncsiak a véleményére a Soros-tervről”

– jegyezte meg a nő, aki elmondta azt is, hogy a korábbi nemzeti konzultációk alkalmával nem kaptak levelet az elhunyt gyermek nevére.

A nő kifogásolta, hogy felzaklató számára ilyen levelet kapni, és „jobban tenné a miniszterelnök úr”, ha inkább egy virágcsokrot küldene az elhunyt fiú sírjára. Az esetről pedig elmondta, hogy biztos benne, nem tévedés történt, ugyanis az óbudai lakcímen soha nem élt másik, az elhunyt unokaöccsével azonos nevű személy.

A lap felidézi, korábban a HírTV is beszámolt olyan esetről is, hogy több e-mail címet használva többször is ki lehetett tölteni a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációt az online felületen.

Tuzson Bence ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a kormány bízik az emberek jóhiszeműségében, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a kérdőíveknek csak 5 százaléka érkezik online. Másfelől viszont elismerte, hogy a kormánynak nagyobb felhatalmazást ad, ha többen töltik ki a konzultációt.

Korábban Németh Szilárd, a Fidesz-alelnöke azt mondta, az interneten már több mint húszezren töltötték ki az újabb nemzeti konzultációs kérdőíveket, emellett a fővárosban is sokan megkapták már az íveket, és vidéken is elkezdődött azok kiszállítása.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a Fidesz országos tájékoztatási akcióba kezdett a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáción való részvétel támogatása érdekében, és szeretnének minél több emberrel beszélni arról, hogy miért fontos az, hogy ők is elmondják véleményüket a „Soros-tervről”, valamint azokról a kérdésekről, amelyekről a nemzeti konzultáció szól.

Megjegyezte azt is, hogy a héten közel 400 helyszínen találkozhatnak az emberek politikusokkal és aktivistákkal Budapesten, amit követően a jövő héttől már más településeken is kitelepülnek.

A konzultációs ívek visszaküldési határideje november 24-e.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen