hirdetés
Belföld

Vona a Jobbik feloszlatására is felkészült

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a HVG-nek adott interjúban elmondta, hogy lélekben és gyakorlatban is fel van készülve a párt esetleges feloszlatására, de ugyanígy felkészült arra is, ha adott esetben megvonnák az állami támogatást.
Vona Gábor Vona Gábor (Forrás: Facebook /Jobbik Magyarországért Mozgalom)
hirdetés

A HVG szerint zavargásokhoz vezetne, ha a bíróság a választás előtt betiltaná a Jobbikot, és noha a párt megrogyasztására a pénzügyeinek vizsgálata is elég lehet, a feloszlatására csak akkor kerülne sor biztosan, ha az ügyészség a bíróság előtt bizonyítani tudná, hogy a Jobbik alkotmányellenesen működik.

A lap felidézi, büntetőeljárás folyik a számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségek megszegése címén, ami viszont közvetlenül nem vezethet a párt bezárásához. Noha két év szabadságvesztéssel sújtható ez a vétség, és nem jelent azonnali veszélyt a Jobbik létére, arra elég lehet, hogy a kampány idején a párt vezetőit a közvélemény előtt „köztörvényes bűnözőként” igyekezzenek feltüntetni.

Vona Gábor a HVG-nek adott interjúban elmondta, hogy lélekben és gyakorlatban is fel van készülve a párt esetleges feloszlatására, még ha nem is ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Egyúttal elmondása szerint felkészült az állami támogatás megvonására, illetve választási csalásra is.

A Jobbik elnöke egyelőre nem hív utcára senkit, de – attól függetlenül, ő mondja vagy sem – nem tartja kizártnak, hogy előállhat olyan pillanat, mikor az emberek az utcára fognak menni.

A lap szerint a Jobbik elleni átfogó támadással a Fidesz nehéz feladvány elé állította a demokratikus ellenzék pártjait, ha ugyanis azok a jogállamiságra hivatkozva védelmükbe veszik a Jobbikot, úgy a kormányzati kommunikáció várhatóan „mindent meg fog tenni azért”, hogy a szélsőségek védelmezőjeként tüntesse fel őket.

A HVG megjegyzi, a Fidesznek nagy politikai kockázatot jelenthetne, ha a Jobbikot bezárnák a választások előtt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményeiHalálra gázoltak egy férfit Encs és Gibárt között

Halálra gázoltak egy férfit Encs és Gibárt között


RENDŐRSÉG,     BALESET,     GÁZOLÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen