hirdetés
Belföld

Vona a Jobbik feloszlatására is felkészült

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a HVG-nek adott interjúban elmondta, hogy lélekben és gyakorlatban is fel van készülve a párt esetleges feloszlatására, de ugyanígy felkészült arra is, ha adott esetben megvonnák az állami támogatást.
Vona Gábor Vona Gábor (Forrás: Facebook /Jobbik Magyarországért Mozgalom)
hirdetés

A HVG szerint zavargásokhoz vezetne, ha a bíróság a választás előtt betiltaná a Jobbikot, és noha a párt megrogyasztására a pénzügyeinek vizsgálata is elég lehet, a feloszlatására csak akkor kerülne sor biztosan, ha az ügyészség a bíróság előtt bizonyítani tudná, hogy a Jobbik alkotmányellenesen működik.

A lap felidézi, büntetőeljárás folyik a számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségek megszegése címén, ami viszont közvetlenül nem vezethet a párt bezárásához. Noha két év szabadságvesztéssel sújtható ez a vétség, és nem jelent azonnali veszélyt a Jobbik létére, arra elég lehet, hogy a kampány idején a párt vezetőit a közvélemény előtt „köztörvényes bűnözőként” igyekezzenek feltüntetni.

Vona Gábor a HVG-nek adott interjúban elmondta, hogy lélekben és gyakorlatban is fel van készülve a párt esetleges feloszlatására, még ha nem is ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Egyúttal elmondása szerint felkészült az állami támogatás megvonására, illetve választási csalásra is.

A Jobbik elnöke egyelőre nem hív utcára senkit, de – attól függetlenül, ő mondja vagy sem – nem tartja kizártnak, hogy előállhat olyan pillanat, mikor az emberek az utcára fognak menni.

A lap szerint a Jobbik elleni átfogó támadással a Fidesz nehéz feladvány elé állította a demokratikus ellenzék pártjait, ha ugyanis azok a jogállamiságra hivatkozva védelmükbe veszik a Jobbikot, úgy a kormányzati kommunikáció várhatóan „mindent meg fog tenni azért”, hogy a szélsőségek védelmezőjeként tüntesse fel őket.

A HVG megjegyzi, a Fidesznek nagy politikai kockázatot jelenthetne, ha a Jobbikot bezárnák a választások előtt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Autóval ütközött az Adventi villamos Miskolcon

Autóval ütközött az Adventi villamos Miskolcon


BALESET,     MISKOLC,     RENDŐRSÉG

Megöltek egy férfit Rácalmáson, a rendőrök keresik a feleségét

Megöltek egy férfit Rácalmáson, a rendőrök keresik a feleségéthirdetés
Az LMP nem vesz részt a „Soros-tervről” szóló parlamenti vitában

Az LMP nem vesz részt a „Soros-tervről” szóló parlamenti vitában


LMP,     SOROS-TERV,     PARLAMENT

Halálos baleset történt a 7-es főúton Tárnoknál

Halálos baleset történt a 7-es főúton Tárnoknál


TÁRNOK,     BALESET,     KÖZLEKEDÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen