hirdetés
Belföld

„Direkt csibész módon” kijátszható a nemzeti konzultáció honlapja

A nemzeti konzultációra létrehozott honlap „kis csibészséggel kijátszható”, amint azt a HírTV szerint Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos elismerte. Deutsch ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az emberek többsége örül annak, hogy nem túl bonyolult a netes felület használata, és nem abból a gondolkodásmódból indultak ki, hogy egyesek mindent el akarnak rontani.
Deutsch Tamás Deutsch Tamás (Forrás: zoom.hu)
hirdetés

A HírTV szerint a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció internetes felülete nem használ semmilyen hitelesítést az e-mail címek ellenőrzésére, vagyis lényegében egy nem létező címmel is viszonylag egyszerűen válaszolni lehet a hét kérdésre. A HírTV Célpont című műsorának riportere is próbát tett a netes konzultációval, és összesen nyolcvanegy alkalommal sikerült visszaküldenie a konzultációt – egyetlen óra alatt.

A honlap nem figyeli a megadott nevet, a kis- és nagybetűket, az életkort, valamint az e-mail cím és az e-mail szerver érvényességét sem, a válaszokat pedig mindig befogadja és megköszöni.

Deutsch Tamás egy sajtótájékoztatón elmondta: száz emberből száz, ezerből ezer, és „százezerből 999 999” nem akar trükközni, hanem annak örül, hogy nem kell beszkennelnie a „születési anyakönyvi kivonatát, az oltási igazolványát és az alsó tagozatos bizonyítványát” annak érdekében, hogy egy eszelősen bonyolult, a személy beazonosítására alkalmas rendszer működjön.

Másfelől viszont a „magyaros csibészség, huncutság és virtus” valószínűleg „megtalálja a lehetőségét".

„Ez egy tisztességes, korrekt, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatala által validált, értékelt és szabályszerűnek tartott online kérdőív, amely online kérdőív, ha valaki szándékosan rossz szándékkal, direkt csibész módon, huncutkodni akar, akkor ennek a lehetőségét 100 százalékban nem zárja ki” – fejtette ki Deutsch Tamás.

Hangsúlyozta azonban, hogy alapvetően helyesnek tartja, ha az állam nem abból az emberek körében iszonyú kis százalékban meglévő gondolkodásmódból indul ki, hogy vannak olyanok, akik mindent el akarnak rontani, hanem abból, hogy az emberek több mint 99 százaléka jóakaratú, és esze ágában sincsen elrontani valamit.

Hozzátette: a felmerült apró hibákat már kijavították, és megjegyezte azt is, „nem a NASA honlapját” akarták létrehozni a nemzeti konzultációt szervezők.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden99 százalékban jogsértés okozza a közúti baleseteket

99 százalékban jogsértés okozza a közúti balesetekethirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen