hirdetés
Belföld

Közös ellenzéki tüntetést szerveznek október 23-ára

Közös tüntetést tart az ellenzék október 23-án – a Közös Ország Mozgalom által szervezett demonstráción az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását követelik – írja a hvg.hu.
Gulyás Márton Gulyás Márton is felszólal a tüntetésen (Forrás: kolozsvaros.com)
hirdetés

A Facebookon „Váltsunk rendszert közösen!” névvel meghirdetett tüntetés iránt egyelőre valamivel több, mint ezer ember érdeklődik.

A leírás szerint a Közös Ország Mozgalom szervezésében várhatóan hét ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd, illetve a civil szféra prominensei közös tüntetésen követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását.

A fentebb sorolt pártokhoz az LMP is csatlakozhat, a Jobbik azonban biztosan nem vesz részt a tüntetésen.

„Mert elegünk van a magát nemzetinek és együttműködőnek hazudó, valójában önző, korrupt és igazságtalan rendszerből! Elegünk van abból, hogy a polgárok kisebbségét képviselő hatalom a többség véleményét figyelmen kívül hagyva kormányoz! Elegünk van abból, hogy az ország vagyonát egy szűk kör a saját politikai és gazdasági pozícióinak megerősítésére használja!” – indokolják a tüntetés céljait a közösségi oldalon meghirdetett esemény leírásában.

Közlésük szerint a Közös Ország Mozgalom azért küzd, hogy Magyarország a „polgárainak közös országa legyen”, ahol a hatalom forrása kizárólag a választók többségének akarata, és ahol a közügyek valóban közös ügyek. Az összefogással egy olyan új választási rendszer megalkotására törekszenek, amelyben

„minden politikai párt esélyei egyenlőek és minden polgár szavazata egyformán számít”.

Egyben megjegyzik, a napokban benyújtják az Országgyűlés elé a pártok közös munkájával megszületett törvényjavaslatot is.

A tüntetés a tervek szerint október 23-án 16 óra 30 perckor kezdődik a Kossuth téren, az aláíró pártok és az igazságtalanságok ellen küzdő civil szervezetek képviselői mellett a Közös Ország Mozgalom képviseletében Gulyás Márton is beszédet mond.

A hvg.hu a Momentum tájékoztatása alapján azt írta, a párt jelezte a szervezőknek, hogy csak akkor vesznek részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik, indoklásuk szerint ugyanis számukra az esemény a választási rendszer reformja melletti kiállásról szól. A Momentum október 23-án este fél héttől a Szabadság téren „külön” is tüntet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen