hirdetés
Belföld

Közös ellenzéki tüntetést szerveznek október 23-ára

Közös tüntetést tart az ellenzék október 23-án – a Közös Ország Mozgalom által szervezett demonstráción az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását követelik – írja a hvg.hu.
Gulyás Márton Gulyás Márton is felszólal a tüntetésen (Forrás: kolozsvaros.com)
hirdetés

A Facebookon „Váltsunk rendszert közösen!” névvel meghirdetett tüntetés iránt egyelőre valamivel több, mint ezer ember érdeklődik.

A leírás szerint a Közös Ország Mozgalom szervezésében várhatóan hét ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd, illetve a civil szféra prominensei közös tüntetésen követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását.

A fentebb sorolt pártokhoz az LMP is csatlakozhat, a Jobbik azonban biztosan nem vesz részt a tüntetésen.

„Mert elegünk van a magát nemzetinek és együttműködőnek hazudó, valójában önző, korrupt és igazságtalan rendszerből! Elegünk van abból, hogy a polgárok kisebbségét képviselő hatalom a többség véleményét figyelmen kívül hagyva kormányoz! Elegünk van abból, hogy az ország vagyonát egy szűk kör a saját politikai és gazdasági pozícióinak megerősítésére használja!” – indokolják a tüntetés céljait a közösségi oldalon meghirdetett esemény leírásában.

Közlésük szerint a Közös Ország Mozgalom azért küzd, hogy Magyarország a „polgárainak közös országa legyen”, ahol a hatalom forrása kizárólag a választók többségének akarata, és ahol a közügyek valóban közös ügyek. Az összefogással egy olyan új választási rendszer megalkotására törekszenek, amelyben

„minden politikai párt esélyei egyenlőek és minden polgár szavazata egyformán számít”.

Egyben megjegyzik, a napokban benyújtják az Országgyűlés elé a pártok közös munkájával megszületett törvényjavaslatot is.

A tüntetés a tervek szerint október 23-án 16 óra 30 perckor kezdődik a Kossuth téren, az aláíró pártok és az igazságtalanságok ellen küzdő civil szervezetek képviselői mellett a Közös Ország Mozgalom képviseletében Gulyás Márton is beszédet mond.

A hvg.hu a Momentum tájékoztatása alapján azt írta, a párt jelezte a szervezőknek, hogy csak akkor vesznek részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik, indoklásuk szerint ugyanis számukra az esemény a választási rendszer reformja melletti kiállásról szól. A Momentum október 23-án este fél héttől a Szabadság téren „külön” is tüntet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Autóval ütközött az Adventi villamos Miskolcon

Autóval ütközött az Adventi villamos Miskolcon


BALESET,     MISKOLC,     RENDŐRSÉG

Megöltek egy férfit Rácalmáson, a rendőrök keresik a feleségét

Megöltek egy férfit Rácalmáson, a rendőrök keresik a feleségéthirdetés
Az LMP nem vesz részt a „Soros-tervről” szóló parlamenti vitában

Az LMP nem vesz részt a „Soros-tervről” szóló parlamenti vitában


LMP,     SOROS-TERV,     PARLAMENT

Halálos baleset történt a 7-es főúton Tárnoknál

Halálos baleset történt a 7-es főúton Tárnoknál


TÁRNOK,     BALESET,     KÖZLEKEDÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen