Belföld

A taxisnak köszönheti az életét egy utas

A férfi szerencséjére a taxis korábban mentősként dolgozott, így amikor rosszul lett, szakszerűen eltudta látni, így megmentve az életét.
Taxi Taxis mentett életet a minap (Forrás: Reader.gr)

Tóti Péter egykor mentősként dolgozott, jelenleg azonban egy taxitársaságnál van állása. Nemrégiben kapott egy telefonhívást, miszerint valaki a Kőrösi Csoma térhez kér egy fuvart - írja a Blikk.

A taxis ki is ment az adott címre, ahol azt mondták neki, az utas mindjárt jön, csak lassan tud járni.

Tóti Péter 10 perc várakozás után végül elkezdte keresni a férfit, majd meg is látta, ahogy imbolyogva közeledik felé.

"Odatolattam, hogy segítsek beszállni. Kinyitottam az ajtót, és láttam, hogy falfehér az arca"

- nyilatkozta a lapnak az egykori mentős. Ezután azt is észrevette, hogy a férfi lábából ömlik a vér. Az utasnak van egy fekély a lábán, és a rossz vérellátás miatt nehezen gyógyul a sebe.

"Azonnal láttam, hogy vénás vérzése van. Miután hívtam a mentőket, hozzákezdtem az ellátáshoz: nyomókötést tettem a lábára, és felemeltem, így csillapult a vérzés"

- mondta Tóti.

Bár az utas lábát lehet, hogy nem tudják az orvosok megmenteni, ő rendkívül hálás a taxisnak, hiszen, ha nem látja el szakszerűen, valószínűleg elvérzett volna.

A taxitársaság, ahol Tóti dolgozik azt nyilatkozta a lapnak, nem is volt kérdéses, hogy alkalmazottjuk kitüntetést kapjon és nagyon büszkék rá, hogy ilyen munkatársuk van.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen