hirdetés
Belföld

Négy civil szervezettel mondta fel a korábbi együttműködési megállapodást a BVOP

Négy civil szervezettel felmondta a büntetés-végrehajtási szervezet a korábbi együttműködési megállapodást, de ezek egy részében már folyamatban van az együttműködés tartalmának megújítása és aktualizálása – írja a Magyar Idők. A lap szerint Vácon továbbra is sugároz a Börtönrádió.
Börtönkerítés A kép illusztráció (Forrás: lebazardebebe.com)
hirdetés

Ahogyan arról korábban írtunk, a Helsinki Bizottság arról adott hírt közleményében, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egyoldalúan október elsejei hatállyal felmondta a 18 éve élő kétoldalú megállapodást a Magyar Helsinki Bizottsággal. Az országos parancsnok arra hivatkozott, hogy a megállapodás nélkül is biztosíthatók a fogvatartottak jogai.

A BVOP a Magyar Idők megkeresésére közölte, hogy négy civil szervezettel mondta fel a korábbi együttműködési megállapodást a büntetés-végrehajtási szervezet, viszont ezeknek egy részében már folyamatban van az együttműködés tartalmának megújítása és aktualizálása.

A lapnak adott tájékoztatás szerint hamisak azok az állítások, miszerint egy bizonyos civil szervezet a jövőben nem láthatja el a fogvatartott jogi képviseletét, illetve nem járhat el a fogvatartott egyéni ügyében. Az sem állja meg a helyét a közlés szerint, hogy a fogvatartott nem írhat levelet egy bizonyos civil szervezetnek.

Emellett a Börtönrádió „csak” Budapesten és Győrben nem sugároz: Vácon továbbra sem hallgatott el. Amint az kiderült, Győrben és Budapesten a technikai eszközök nem az intézmények tulajdonában vannak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen