hirdetés
Belföld

Négy civil szervezettel mondta fel a korábbi együttműködési megállapodást a BVOP

Négy civil szervezettel felmondta a büntetés-végrehajtási szervezet a korábbi együttműködési megállapodást, de ezek egy részében már folyamatban van az együttműködés tartalmának megújítása és aktualizálása – írja a Magyar Idők. A lap szerint Vácon továbbra is sugároz a Börtönrádió.
Börtönkerítés A kép illusztráció (Forrás: lebazardebebe.com)
hirdetés

Ahogyan arról korábban írtunk, a Helsinki Bizottság arról adott hírt közleményében, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egyoldalúan október elsejei hatállyal felmondta a 18 éve élő kétoldalú megállapodást a Magyar Helsinki Bizottsággal. Az országos parancsnok arra hivatkozott, hogy a megállapodás nélkül is biztosíthatók a fogvatartottak jogai.

A BVOP a Magyar Idők megkeresésére közölte, hogy négy civil szervezettel mondta fel a korábbi együttműködési megállapodást a büntetés-végrehajtási szervezet, viszont ezeknek egy részében már folyamatban van az együttműködés tartalmának megújítása és aktualizálása.

A lapnak adott tájékoztatás szerint hamisak azok az állítások, miszerint egy bizonyos civil szervezet a jövőben nem láthatja el a fogvatartott jogi képviseletét, illetve nem járhat el a fogvatartott egyéni ügyében. Az sem állja meg a helyét a közlés szerint, hogy a fogvatartott nem írhat levelet egy bizonyos civil szervezetnek.

Emellett a Börtönrádió „csak” Budapesten és Győrben nem sugároz: Vácon továbbra sem hallgatott el. Amint az kiderült, Győrben és Budapesten a technikai eszközök nem az intézmények tulajdonában vannak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Két holttestet találtak Szentendrén

Két holttestet találtak SzentendrénA jobb oktatásért tüntettek diákok a fővárosban

A jobb oktatásért tüntettek diákok a fővárosbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen