hirdetés
Belföld

Gréczy Zsolt bejelentette: mégsem indítanak pert az MSZP ellen

Gréczy Zsolt az ATV Start című műsorában elmondta, hogy miután bocsánatkérésnek tekinti Molnár Gyula közleményét, végül mégsem indítanak pert az MSZP ellen.
Gréczy Zsolt Gréczy Zsolt (Forrás: ATV)
hirdetés

Gréczy Zsolt bocsánatkérésnek tekinti Molnár Gyula, az MSZP elnöke Facebookon közzétett bejegyzését, és ezzel lezártnak tekinti a vitát. Vagyis, nem indítanak pert végül az MSZP ellen – jelentette be a DK szóvivője az ATV Start című műsorában.

Az eset előzménye, hogy a Gréczy Zsolt a közösségi oldalán korábban azt írta, jogi eljárást indított a szocialisták szekszárdi szervezete ellen, amiért annak hivatalos Facebook-oldala „azt a hazugságot terjesztette róla”, hogy két fideszes politikussal tárgyalt október 13-án 14 órakor a szekszárdi Heinmann Pincészetben. A DK szóvivője ugyanakkor azt állította, hogy a megnevezett időpontban a fővárosban volt, és erre szemtanúi is vannak, ráadásul a bejegyzésben említett fideszes politikusoknak még csak a nevét sem hallotta korábban.

Az MSZP ezután a kilátásba helyezett jogi eljárás kapcsán egy gúnyos hangvételű közleményt adott ki, amelyre nem sokkal később Molnár Gyula, az MSZP elnöke Facebook-oldalán reagált.

A kedden este közzétett bejegyzésben mindenek előtt megfogalmazta, hogy a céljuk, hogy az Orbán-kormány leváltásával „igazságosabb Magyarországot teremtsenek”. Megjegyzi, hogy ezt a célt szövetségben érhetik el, amelyet viszont „csak jóhiszeműen” lehet kötni.

„Ez a jóhiszeműség és bizalom sérült egy helyi vita kapcsán ma átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt. Most a jövőt építjük, ezt múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem engedhetem kockáztatni”.

A bejegyzést azzal zárta, hogy a keddi nappal felmentette a felelőst a munkavégzés alól, vagyis kirúgta Nyakó István sajtófőnököt.

Az ATV Start műsorában a fenti témán túl Gréczy Zsolt beszélt arról is, hogy „hazugság”, hogy az EU által támogatott Altus adott volna kölcsönt Czeglédy Csabának. Mint kifejtette, két Altus Kft. létezik, és Czeglédy nem attól a cégtől kapott kölcsönt, amely korábban 1,5 milliárd forintos uniós forrást nyert.

Elmondta azt is, hogy Czeglédy Csaba az Altustól háromszor kapott kölcsönt, ebből kettőt vissza is fizetett, Gyurcsány Ferenc pedig egyebek mellett azért tartotta fontosnak, hogy segítsenek neki, mert tisztességes ellenzéki embernek tartják. A szombathelyi ügyvéd irodája képviselte a DK-t a peres ügyeiben, a párt szóvivője úgy véli, „ez is zavarhatta a hatalmat”.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás, korábban ebben a hónapban két hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Új feladatot lát el Lázár János

Új feladatot lát el Lázár Jánoshirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen