hirdetés
Belföld

Országszerte tartottak házkutatásokat a szcientológusok elleni razziával összefüggésben

A Szcientológia Egyház Váci úti székháza mellett országosan mintegy harminc helyszínen tartottak házkutatásokat a szerdai akcióval összefüggésben – írja a 24.hu saját értesüléseire hivatkozva.
Házkutatás a szcientológiai egyház budapesti központjában Rendőrök a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjánál 2017. október 18-án, ahol házkutatást tartanak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
hirdetés

A rendőrök mellett a NAV emberei is megjelentek napközben a Váci úton, emellett azonban országszerte mintegy harminc helyszínen tartottak házkutatást a szerdai akcióval összefüggésben – értesült a 24.hu.

A portál továbbá úgy tudja, hogy a Váci úti székházban a nyomozók több úgynevezett „vallatószobát”, valamint egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközt is találtak.

Úgy tudni, a hívekről feljegyzések készültek, rögzítették és eltárolták az adataikat, és többeket vélhetően megfigyeltek, amivel kapcsolatosan a portál értesülése szerint a nyomozók dokumentumokat foglaltak le.

Délelőtt az MTI azt írta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának tájékoztatása alapján, hogy szerdán házkutatást tartanak a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjában a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen, személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást az eljárásról.

A Magyar Nemzet felveti, az ügy összefüggésben lehet azzal, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közel egy éve vizsgálódik azért, mert többen arra panaszkodtak, hogy sérültek a jogaik a szcientológusok adatkezelési gyakorlata során.

Az egyik beadványozónak például kérése ellenére sem adták ki a vele kapcsolatos dokumentumokat, amikor ki akart lépni a szervezetből, az érintett ráadásul tartott attól, hogy a korábban megosztott bizalmas információit, amelyeket a szcientológusoknál írásban is rögzítettek, felhasználhatják vele szemben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Gazdátlan autóval ütközött egy Veszprémbe tartó vonat

Gazdátlan autóval ütközött egy Veszprémbe tartó vonat


VONAT,     AUTÓ,     BALESET

Eredményes a MÁV-Start kiemelt jegyellenőrzési akciója

Eredményes a MÁV-Start kiemelt jegyellenőrzési akciója


MÁV,     DUNAKESZI,     VONAT

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen