hirdetés
Belföld

Országszerte tartottak házkutatásokat a szcientológusok elleni razziával összefüggésben

A Szcientológia Egyház Váci úti székháza mellett országosan mintegy harminc helyszínen tartottak házkutatásokat a szerdai akcióval összefüggésben – írja a 24.hu saját értesüléseire hivatkozva.
Házkutatás a szcientológiai egyház budapesti központjában Rendőrök a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjánál 2017. október 18-án, ahol házkutatást tartanak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
hirdetés

A rendőrök mellett a NAV emberei is megjelentek napközben a Váci úton, emellett azonban országszerte mintegy harminc helyszínen tartottak házkutatást a szerdai akcióval összefüggésben – értesült a 24.hu.

A portál továbbá úgy tudja, hogy a Váci úti székházban a nyomozók több úgynevezett „vallatószobát”, valamint egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközt is találtak.

Úgy tudni, a hívekről feljegyzések készültek, rögzítették és eltárolták az adataikat, és többeket vélhetően megfigyeltek, amivel kapcsolatosan a portál értesülése szerint a nyomozók dokumentumokat foglaltak le.

Délelőtt az MTI azt írta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának tájékoztatása alapján, hogy szerdán házkutatást tartanak a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjában a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen, személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást az eljárásról.

A Magyar Nemzet felveti, az ügy összefüggésben lehet azzal, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közel egy éve vizsgálódik azért, mert többen arra panaszkodtak, hogy sérültek a jogaik a szcientológusok adatkezelési gyakorlata során.

Az egyik beadványozónak például kérése ellenére sem adták ki a vele kapcsolatos dokumentumokat, amikor ki akart lépni a szervezetből, az érintett ráadásul tartott attól, hogy a korábban megosztott bizalmas információit, amelyeket a szcientológusoknál írásban is rögzítettek, felhasználhatják vele szemben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Tíz kilométeres torlódás alakult ki a M7-es autópályán

Tíz kilométeres torlódás alakult ki a M7-es autópályán


M7,     TORLÓDÁS,     KÖZLEKEDÉS

Behajtják elhunyt apja tartozását egy 3 éves kislányon

Behajtják elhunyt apja tartozását egy 3 éves kislányonŐsztől országos kampány népszerűsíti a nevelőszülői szakmát

Ősztől országos kampány népszerűsíti a nevelőszülői szakmát


NEVELŐSZÜLŐ,     EMMI,     GYEREKEK

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen