hirdetés
Belföld

Jeszenszky Géza tragikomikusnak tartja a nemzeti konzultációt

Jeszenszky Géza, az Antall-kormány egykori külügyminisztere a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, biztos abban, hogy nincs Soros-terv, egyúttal megjegyezte, hogy nem küldi vissza a nemzeti konzultációt, ugyanis szégyenteljesnek tartja, hogy „ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját”.
Jeszenszky Géza Jeszenszky Géza (Forrás: hvg.hu)
hirdetés

Jeszenszky Géza a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy nem küldi vissza a nemzeti konzultációt, ugyanis szégyenteljesnek tartja, hogy „ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját”.

A „Soros-tervvel” kapcsolatban azt mondta, hogy noha Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, a szájába adott állítások hazugságok – a maga részéről pedig biztos abban, hogy nincsen „Soros-terv”.

„Aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet” – fejtette ki Jeszenszky Géza.

Elmondta azt is, nem kedveli Sorost, és sok mindenben – éppen a bevándorlás ügyében is – eltér a véleményük, ettől függetlenül „tragikomikusnak” tartja, hogy már másodszor plakátolják tele az országot vele.

Jeszenszky Géza beszélt arról is, hogy a migrációs válság kezdete óta ugyanazt mondja: szerinte a problémát a gyökerénél kell kezelni.

„Veszélyes, ha egyszerre több százezer más kultúrájú, integrálódni nem akaró ember jelenik meg Európa bármelyik országában. Ez kezelhetetlen. Már negyven éve is voltak lázadások London külvárosaiban, akkor is azt gondoltam, hogy ennek nem lesz jó vége” – jegyezte meg.

Szerinte elsősorban otthon kell segíteni az embereket, hogy ne legyen okuk menekülni. Meglátása szerint az Iszlám Államot gyorsabban el kellett volna törölni, és szankciókkal vagy tárgyalások útján már régen véget kellett volna vetni a polgárháborúnak Szíriában.

„A mai európai álláspont közelebb van a kezdetektől képviselt magyar állásponthoz, de ezt nagyobb viták nélkül is – racionálisan érvelve, és meggyőzve akár Angela Merkel asszonyt is – el lehetett volna érni, és akkor a baráti hangnem is megmaradt volna” – tette hozzá Jeszenszky.

Azzal kapcsolatosan, hogy a kormányzati kommunikációban Brüsszel egyfajta „ellenségként” szerepelt, Jeszenszky Géza annak a meglátásának adott hangot, hogy mindez az uniós tagságot ugyan nem veszélyeztetni, de a jóindulatot igen, ami szerinte a 2020 utáni támogatások mértékében még gondot okozhat.

Kitért arra is: ellentmondásosnak érzi, hogy miközben nem fogadunk be igazolt menekülteket, „letelepedési kötvényt vásárló gyanús figurákat igen”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodák

A jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodákA bódult, ittas vezetők kiszűrésére tart akciót a rendőrség

A bódult, ittas vezetők kiszűrésére tart akciót a rendőrségSzarvast gázolt a vonat Tapolca és Balatonederics között

Szarvast gázolt a vonat Tapolca és Balatonederics között


TAPOLCA,     BALATONEDERICS,     VONAT

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen