Belföld

A Fidesz szerint Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését

Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György üzletember „tervét”, évente egymillió bevándorló Európába telepítését - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Németh Szilárd a fidesz frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatóján - 2017. október Németh Szilárd szerint a „Soros-terv” végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött (Forrás: Facebook.com)
hirdetés

Németh Szilárd felidézte, hogy az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul. A „Soros-terv” végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött - jegyezte meg.

A frakcióvezető-helyettes rendkívül felháborítónak és álságosnak nevezte a javaslatot, mert nem azzal foglalkozik, hogyan lehetne megállítani az illegális bevándorlást és megvédeni az európai kulturális örökséget, hanem azzal, hogy minél gyorsabban minél több migránst telepítsen a kontinensre.

A reformtervezet értelmében a családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás, hanem „bemondási alapon” működne, és nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna. Azok, akik már Európában tartózkodnak, közölhetnék, kik a hozzátartozóik, akiket még várnak. A lehetőség ilyen kiterjesztésével akár harmincas csoportok is regisztrálhatják magukat - jegyezte meg Németh Szilárd.

Hangsúlyozta: itt már egy bizottsági határozatról van szó, amely járja a maga útját az uniós jogalkotási folyamatban: először a plenáris ülés elé kerül - ahol Soros Györgynek több mint kétszáz „embere” van -, majd az Európai Tanács dönt róla.

A dokumentumban egyértelműen kimondják az állandó, felső létszámkorlát nélküli és kötelező betelepítési kvóta szükségességét - emelte ki a frakcióvezető-helyettes. Holott ezt a magyarok több mint 98 százalékos többséggel utasították el népszavazáson, „egy új egységet teremtve” - fogalmazott. Hozzátette: a kvóta létezését a teljes magyar ellenzék tagadta, a baloldaltól a Jobbikig.

Elmondása szerint a magyar parlament nemzetbiztonsági bizottságában a titkosszolgálatok már két éve arról adtak tájékoztatást nyílt jelentésekben, hogy egyetlen Magyarországra érkező menekült után további nyolc-tíz várható. A jelenleg javasolt könnyítéssel ez a szám húsz-harmincra emelkedhet, és ha ehhez hozzávesszük a kötelező kvótát is, akkor már egymilliónál jóval több bevándorló érkezik majd évente Európába - sorolta Németh Szilárd.

Leszögezte, hogy ez teljes egészében elfogadhatatlan, mint ahogyan a magyar ellenzék viselkedése is, amely szavai szerint minden kritika nélkül elfogadta a javaslatot.

Azt mondta, hogy ebben a kérdésben is az emberek véleményét kell meghallgatni, ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció. A magyar parlament feladata nem az, hogy a brüsszeli erőszaknak, nyomásnak tegyen eleget, hanem hogy a magyar érdekeket szolgálva szavatolja az ország biztonságát és szuverenitását - hangoztatta.

Megfogalmazása szerint az ügy szomorú aktualitása, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörése után két héttel Moszkvából diktálták a magyar kormány összetételét. Most nem onnan, hanem Brüsszelből diktálnak, ami felháborító - nyomatékosította.

Arra az újságírói megjegyzésre, hogy bizonyos kutatások szerint a jelenlegi nemzeti konzultáció kevéssé köti le a választókat, a frakcióvezető-helyettes úgy felelt: „várjuk ki a végét”. Ő személyesen úgy érzi, van érdeklődés.

Egy másik újságíró azt idézte fel, hogy Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter elég élesen bírálta a kormány egy interjúban. Németh Szilárd azt válaszolta, hogy „az összes ilyen levitézlett volt MDF-s politikus” keresi a helyét, és „mond olyanokat, amiket kell”. Egyértelműen olyan, mint ha „Gyurcsány kottájából játszanának”

- fűzte hozzá. Közölte, hogy osztja Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő véleményét, aki szerint Jeszenszky Géza a „politikai elbutulás állapotában van”.

Egy más témában feltett kérdésre felelve azt hangsúlyozta, hogy a Fideszben mindig is elutasították az erőszak minden formáját. Ennek szellemében dolgoztak akkor is, amikor szigorították a büntetőtörvénykönyvet, szemben az ellenzékkel, amely nem szavazta meg a jogszabályt. Úgy fogalmazott: kivárnák a végét a szexuális erőszak miatti feljelentéseknek, az egyedi ügyeknek. Megjegyezte, éppen most nyújtottak be egy törvényjavaslatot arról, hogy ne mehessen többé gyermekek közelébe olyasvalaki, akit elítéltek a zaklatásukért.

Kérdésre a frakcióvezető-helyettes azt mondta, igazságosnak tartja, hogy a novemberben esedékes nyugdíjprémiumot az alapnyugdíjhoz igazítják. Szintén jó iránynak gondolja, hogy várhatóan az idén is kapnak tízezer forintot a nyugdíjasok a karácsonyi ünnepek könnyebbé tételére.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Álrendőrök ellen emeltek vádat Budapesten

Álrendőrök ellen emeltek vádat BudapestenHalálos baleset történt Egerszalók külterületén

Halálos baleset történt Egerszalók külterületénhirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen