Belföld

Veronai buszbaleset: Eszméleténél volt a sofőr

Nemrég jutottak hozzá a január 20-i veronai buszbalesetről készült olasz nyelvű hivatalos dokumentumhoz a szülők, amelyből kiderült az is, hogy a buszt vezető sofőr nem vesztette el az eszméletét az ütközés után, és ki tudott jutni a buszból – írja a Bors. Ekkor azonban a buszvezető sokkos állapotban volt, így nem tudta megmondani a rendőröknek azt sem, hogy ki ő.
A buszbaleset helyszíne Nemrég jutottak hozzá a január 20-i veronai buszbalesetről készült olasz nyelvű hivatalos dokumentumhoz a szülők (Forrás: blikk.hu)

Nem vesztette el eszméletét a veronai buszbalesetben érintett járművet vezető sofőr az ütközés után, és ki tudott jutni a buszból, de mivel sokkos állapotban volt, ezért nem tudta megmondani a rendőröknek, hogy ki ő – írta a Bors a buszbalesetről készült olasz nyelvű hivatalos dokumentumra hivatkozva. A lap szerint a sofőr a mentés alatt az út szélén állt, égési sérüléseket ekkor nem fedeztek fel rajta.

A Borsnak egy szülő elmondta azt is, hogy a jegyzőkönyv rekonstruálja, hogy hol ültek a gyerekek és hová estek az ütközést követően, és ebből a lapnak megszólaló szülő megtudta azt is, hogy lett volna lehetősége arra, hogy utoljára hozzáérjen még a fiához. Közvetlenül a tragédia után azonban azt mondták nekik, hogy inkább ne tegyék, mert szörnyű látvány.

Korábban a Zoom.hu a baleseti jegyzőkönyv alapján azt írta, hogy 2003-ban 53 üléssel helyezték forgalomba a balesetben érintetté vált Setra típusú buszt, de később engedély nélkül úgy alakították át, hogy a járművön 58 személy is elfért.

A jegyzőkönyvből a portál szerint kiderült az is, hogy a buszon három tartály volt, ezek között a busz közepén egy engedély nélkül beépített, 370 literes póttartály. Elöl egy 160 és egy 320 literes tartály volt, és azáltal, hogy a három tartályt összekötötték egymással, a sofőrök egy átfejő készülékkel hátulról az első tartályba tudták fecskendezni az üzemanyagot.

Később a Magyar Idők arról írt, hogy a magyar rendőrség vizsgálja, hogy legálisan vagy illegálisan építettek be pót-üzemanyagtartályt a buszba.

A Zoom.hu cikke szerint az is kiderült a jegyzőkönyvből, hogy a a buszt január 20-án vezető sofőr nem vezethetett volna a gyógykezelésére előírt készülék, illetve a szedett gyógyszerek mellett.

A Bors azzal zárja a pénteki cikkét, hogy a szülők terveik szerint a közelgő évforduló alkalmából elzarándokolnak Franciaországba, ahol a gyerekek síeltek, és útközben megállnak megemlékezni Veronában annál a pillérnél, ahol a baleset történt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen