hirdetés
Belföld

Védjük meg Magyarországot! jelszóval megkezdődött a Fidesz tisztújító kongresszusa

Megkezdődött a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusa vasárnap délelőtt Budapesten, a Hungexpón.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
hirdetés

    Az egész napos tanácskozást Védjük meg Magyarországot! jelszóval tartják.

    A Himnusz hangjai után Tarlós István főpolgármester Budapest nevében köszöntötte a kongresszus résztvevőit, majd a városvezetés és a kormány 2010 óta elért közös eredményeit összegezte. Mint mondta, főpolgármesterként több tucat súlyos problémát örökölt elődjétől, azonban a kormány és a főváros együttműködése révén ezek közül rengeteget - köztük a budapesti közösségi közlekedés súlyos problémáit - sikerült megoldani.

    Megjegyezte, a Fidesz és a főváros kapcsolata nem volt mindig súrlódásmentes, azonban ő a kormánypárt mellett áll. Ezt egyebek mellett a megvalósított beruházásokkal, továbbá a Fidesz értékrendjével - egyebek mellett a nemzetállami értékek, a klasszikus családmodell, a határon túli magyarság védelmezésével - fejtette  ki.

    Ezután Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke, I. kerületi polgármester arról tájékoztatott, hogy a kongresszusi küldöttek száma 1619.

    Levezető elnöknek Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselőt és Kocsis Máté budapesti elnököt választották meg a küldöttek.

    Selmeczi Gabriella azt mondta, a Fidesz történetének legnagyobb kongresszusát tartják.

    A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust rendezni.

    A legutóbbin, 2015 decemberében újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktor kormányfőt, alelnöknek pedig Pelczné Gáll Ildikót, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot választották meg a küldöttek.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

    Ha egységesek vagyunk, győzni fogunk - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. 

    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke rámutatott: a nagy tanulság, amit szem előtt kell tartani, hogy 1994-ben, bár a jobboldal több szavazatot kapott, mégis a baloldalnak lett végül kétharmados mandátumtöbbsége. 

    Azaz, ha "mi darabokban vagyunk, ők pedig egységesek, vesztünk, ha mi egyben vagyunk, ők pedig darabokban, akkor nyerünk" - fogalmazott Semjén Zsolt. 

    A kormányfő helyettese kiemelte, hogy a Fidesz és a KDNP egy nagy gyűjtőpárt és egy világnézeti párt szövetsége, amihez a politikai belátáson és filozófiai alapon túl még valami kell: emberi minőség. Ez náluk megvan, míg a baloldal olyan mint egy tál skorpió - mondta. 

    Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke kiemelte: a magyarságon belül a legnehezebb helyzetben az ő közösségük van. Hozzátette: a rendszerváltozás után a Fidesz volt az, amelyik a "fogai között tartva" átvitte a magyarságot a "túlsó partra". Köszönjük! - mondta a külhoni magyar vezető.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdKövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

    A 2018-as parlamenti választást is sorsdöntőnek tartja Kövér László házelnök, aki szerint a választás tétje az, hogy "megvédjük-e, ami a miénk".

    A Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta: meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a tartósan növekvő jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, a közteherviselés új rendszerét, a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, a biztonságot, a kultúrát, a hitet, a nyelvet, Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét.

    Arról is beszélt, még 1994-ben sem hitte volna el, hogy "a kommunizmus bukása után fenyegethet minket egy még aberráltabb rendszer, amely az ember társadalmi meghatározottsága után már annak biológiai meghatározottságát is vitathatóvá teszi". Ahogyan azt sem, hogy "a nyugati média (...) az egypárti sajtónál összehasonlíthatatlanul hatékonyabban manipulálja a társadalmat" - tette hozzá.

    A Fidesz olyan párt, amelynek kormányzása idején azok is otthon érzik magukat az országban, akik nem rá szavaztak - fogalmazott Gulyás Gergely.

    A kormánypárt parlamenti frakcióvezetője Magyarországot egy biztonságos, stabil és fejlődő szigetnek írta le egy válságokkal teli világban.

"Ahhoz, hogy ezt megőrizzük, egy út áll előttünk: magabiztos győzelem tavasszal, példa nélkül állóan, harmadszor, megszakítás nélkül"

- jelentette ki.

    Gulyás Gergely kötelességnek nevezte, hogy olyan magyar hazát teremtsenek, amely minden magyart hazavár.

    Értékelése szerint a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete.

    Az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani a kerítést a déli határon - jelentette ki Lázár János.

    Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? - vetette fel.

    A Fidesz a saját kormányzati teljesítménye alapján érdemes egy újabb választási győzelemre - hangoztatta.

    A tárcavezető a választás tétjeként hivatkozott arra, hogy olyan erőre bízzák-e az ország sorsát, amely a magyar szuverenitást megőrzi, vagy olyanra, amely "sztahanovista módon" egyre többet ajánl fel Brüsszelnek; amely megvédi a hétköznapok biztonságát vagy védtelenül hagyja az országhatárokat; amely hatástalanítja a "devizahiteles bombát" és megzabolázza a rezsiköltségeket vagy megmagyarázza, mit miért nem lehet.

    Lázár János azt is megfogalmazta: nincs okuk visszavonulót fújni.

"Jobb ma egy Verhofstadt-hiszti, mint holnap egy kényszerbetelepítési kvóta, jobb ma egy kritikus New York Times-cikk, mint holnap egy újabb IMF-hitel, és ami a legfontosabb: jobb ma bábellenzék, mint holnap egy bábkormány"

- jelentette ki.

      Biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson - jelentette ki Szijjártó Péter.

    Beszédében külön támogatásról biztosította a Kárpátalján élő magyarokat. 

    A miniszter a magyar nemzeti érdekek és a keresztény értékek megvédését nevezte az önálló magyar külpolitika felelősségének. Riasztónak nevezte, hogy nyugat-európai fővárosokban sorra születnek olyan döntések, amelyeknek célja, hogy még több illegális bevándorló és minél kevesebb keresztény jelkép legyen.

    "Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük"

- jelentette ki Szijjártó Péter.

      A világ egyik legsikeresebb népének és nemzetének nevezte a magyart a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. 

    Kósa Lajos szerint a magyar titok három tényezőből áll: egyrészt Szent István óta a keresztény hitünkből, "soha fel nem adva, mindig megújulva", másrészt a magyarságunkból, "soha fel nem adva, soha el nem árulva", harmadrészt a szabadságszeretetből. Az egész történelmünk arról szól, hogy szabadok akarunk lenni, a saját sorsunkról és a saját hazánkról mi szeretnénk dönteni - tette hozzá.

    Mint mondta, a mai időkben éppen ezt a három dolgot éri a legnagyobb támadás. Megjegyezte ugyanakkor: lehet, hogy sokan vannak, akik támadják Magyarországot, de ez nem érdekes, a történelem során már "komolyabb figurákkal" is szembe kellett nézni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

     A kormányzás lényege az "egész ember", az, hogy "az anyagi jólétet javító intézkedésekből lelki gyarapodás is legyen" - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

    A tárcavezető a "lelki ügyek" között említette a Határtalanul! programot, a fiatal házasoknak járó havi plusz 5 ezer forintot, a babakötvényt, a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyvet, a hit- és etikaoktatást, templomok építését és felújítását, valamint az üldözött keresztények megsegítését. Azt is ide sorolta, hogy ma 2500-zal több gyógypedagógus dolgozik az iskolákban, mint 2010-ben, továbbá azt is, hogy kétszer annyi cigány fiatal tanul egyetemen, mint három évvel ezelőtt.

    "Akkor nevezhetjük majd igazán sikeresnek a kormányzást, ha mindaz, amit a gazdaság, az oktatás, a szociális élet, a sport, a családpolitika területén teszünk, az lelki, szellemi gyarapodás lesz"

- fogalmazott Balog Zoltán.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdRogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

      Soros György birodalma mindennel szembemegy, ami nekünk szent és fontos, a rombolást tűzte ki célul - jelentette ki Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

    A tárcavezető úgy fogalmazott: a valódi veszély nem a magyar ellenzékből, hanem a határon túlról érkezik. Soros György médiahálózata nem beszél az európai terrorhullám áldozatairól, nekik sok száz európai család fájdalma nem számít, de címoldalakat töltenek meg az illegális migránsok szenvedéseivel - hozta példaként.

    Bírálta azt is, hogy nem a no-go zónák felszámolását, hanem azok törvényesítését tűzték ki. Ez egyenes út a káosz felé - vélekedett Rogán Antal, aki szerint a "Soros-birodalom hadosztályaival" szemben bátornak kell lenni.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjaitHalálos baleset történt Székesfehérvárnál

Halálos baleset történt Székesfehérvárnálhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen