hirdetés
Belföld

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el egy nőt

Nem adott elsőbbséget egy autó vezetője egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen Debrecenben, aminek következtében elütött egy ott áthaladó 24 éves nőt. A rendőrség az eset kapcsán több, a balesetek megelőzésének szempontjából fontos tanácsot is megfogalmazott.
A baleset helyszíne Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el egy nőt (Forrás: police.hu)
hirdetés

Debrecenben a Vágóhíd utca felől a Galamb utca irányába haladt autójával egy férfi kedden 12 óra körül, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nem biztosított elsőbbséget az ott áthaladó 24 éves nőnek, akit elütött – írják a police.hu oldalon.

A nő az ütközés következtében a motorháztetőre, majd onnan az úttestre esett és könnyű sérüléseket szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség a baleset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a gyalogos-átkelőhelyek környezetében mindenki fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjen, valamint hangsúlyozzák azt is, hogy a megváltozott időjárási viszonyok miatt célszerű a gumiabroncsokat téli gumira cserélni, amikor gyakran 7 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

„Még akkor is téli abroncsokkal induljunk útnak, ha éppen még nem esett le a hó, hiszen a nyári gumi a hideg időben nem biztosít megfelelő tapadást” – hívják fel a figyelmet.

Emellett kiemelik, hogy a gumiabroncsok kopott futófelülete növeli az úgynevezett „vízen futás” jelenségének létrejöttét,

„a kopott ablaktörlő gumik és rosszul beállított fényszórók a látást, míg az üzemképtelen fényjelző berendezések a láthatóságot csökkentik”.

A gyalogosoknak is fokozott körültekintéssel kell az úttestre lépniük, mivel jelentősen megnövekedhet az esőtől, az útra hullott falevelektől és a reggeli harmattól csúszóssá váló utakon a járművek fékútja. A rosszabb látási viszonyok miatt biztonságosabb világosabb öltözetet viselni.

„Az úttestre való lelépés előtt alaposan szét kell nézni és figyelembe kell venni azt a körülményt, hogy a csapadéktól csúszóssá váló úton a járművek fékútja is jelentősen megnövekedhet” – figyelmeztet a rendőrség.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten

Folytatódik a Csömöri út felújítása BudapestenÉletveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten

Életveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten


VILLAMOS,     BUDAPEST,     BŰNÜGY

Halálos baleset történt Abonynál

Halálos baleset történt Abonynál


ABONY,     KÖZLEKEDÉS,     BALESET

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen