hirdetés
Belföld

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el egy nőt

Nem adott elsőbbséget egy autó vezetője egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen Debrecenben, aminek következtében elütött egy ott áthaladó 24 éves nőt. A rendőrség az eset kapcsán több, a balesetek megelőzésének szempontjából fontos tanácsot is megfogalmazott.
A baleset helyszíne Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el egy nőt (Forrás: police.hu)
hirdetés

Debrecenben a Vágóhíd utca felől a Galamb utca irányába haladt autójával egy férfi kedden 12 óra körül, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nem biztosított elsőbbséget az ott áthaladó 24 éves nőnek, akit elütött – írják a police.hu oldalon.

A nő az ütközés következtében a motorháztetőre, majd onnan az úttestre esett és könnyű sérüléseket szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség a baleset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a gyalogos-átkelőhelyek környezetében mindenki fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjen, valamint hangsúlyozzák azt is, hogy a megváltozott időjárási viszonyok miatt célszerű a gumiabroncsokat téli gumira cserélni, amikor gyakran 7 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

„Még akkor is téli abroncsokkal induljunk útnak, ha éppen még nem esett le a hó, hiszen a nyári gumi a hideg időben nem biztosít megfelelő tapadást” – hívják fel a figyelmet.

Emellett kiemelik, hogy a gumiabroncsok kopott futófelülete növeli az úgynevezett „vízen futás” jelenségének létrejöttét,

„a kopott ablaktörlő gumik és rosszul beállított fényszórók a látást, míg az üzemképtelen fényjelző berendezések a láthatóságot csökkentik”.

A gyalogosoknak is fokozott körültekintéssel kell az úttestre lépniük, mivel jelentősen megnövekedhet az esőtől, az útra hullott falevelektől és a reggeli harmattól csúszóssá váló utakon a járművek fékútja. A rosszabb látási viszonyok miatt biztonságosabb világosabb öltözetet viselni.

„Az úttestre való lelépés előtt alaposan szét kell nézni és figyelembe kell venni azt a körülményt, hogy a csapadéktól csúszóssá váló úton a járművek fékútja is jelentősen megnövekedhet” – figyelmeztet a rendőrség.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Orbán: időt nyertünk

Orbán: időt nyertünkEgyütt: még nincs megállapodás az MSZP-Párbeszéddel, de pár helyen lesz

Együtt: még nincs megállapodás az MSZP-Párbeszéddel, de pár helyen lesz


EGYÜTT,     MSZP,     PÁRBESZÉD

hirdetés
Unokázós csalókat buktatott le egy idős nő

Unokázós csalókat buktatott le egy idős nőSzijjártó: csak Magyarország fékezi a migrációt

Szijjártó: csak Magyarország fékezi a migrációthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen