hirdetés
Belföld

Már alig van egészségtelen étel az iskolai büfékben

A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.
Iskolabüfében nem árusítható termékekeket bemutató stand a Budapest Kongresszusi Központban rendezett Iskolabüfé fesztiválon 2017. november 25-én. A kormány intézkedései arra ösztönzik a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak. MTI Fotó: Mohai Balázs Iskolabüfében nem árusítható termékekeket bemutató stand a Budapest Kongresszusi Központban rendezett Iskolabüfé fesztiválon 2017. november 25-én. A kormány intézkedései arra ösztönzik a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak. MTI Fotó: Mohai Balázs
hirdetés

    Az M1 aktuális csatorna híradója az eseményről beszámolva utalt arra, hogy a kormány a chipsadó kivetése mellett bevezette a menzareformot és a mindennapos testnevelést.

    Rétvári Bence a rendezvényen azt mondta, az intézkedések azt szolgálják, hogy a most felnövekvő generáció ne jusson hozzá az iskolában egészségkárosító termékekhez, másrészt szokjon hozzá az egészségeshez.

Szórólapot olvas egy résztvevő a Budapest Kongresszusi Központban rendezett Iskolabüfé fesztiválon 2017. november 25-én. A kormány intézkedései arra ösztönzik a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak. MTI Fotó: Mohai BalázsSzórólapot olvas egy résztvevő a Budapest Kongresszusi Központban rendezett Iskolabüfé fesztiválon 2017. november 25-én. A kormány intézkedései arra ösztönzik a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak. MTI Fotó: Mohai Balázs

    Hozzátette, ez arra ösztönzi a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak.

Forrás: MTI



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen