hirdetés
Belföld

Idősotthonokból lopott pénzt három szlovák állampolgár

Őrizetbe vettek három szlovák állampolgárt, akik közel kétmillió forinttal akarták elhagyni az országot, miután idősotthonokból loptak. A Békés megyei rendőrség egy pannonhalmi betörést követően Komáromban fogta el a gyanúsítottakat.
Rendőrök Idősotthonokból lopott pénzt három szlovák állampolgár (Forrás: YouTube / PoliceHungary)
hirdetés

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint november 27-én Komáromban a Békés megyei rendőrök betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható külföldieket fogtak el. A három szlovák állampolgárt a Duna-hídnál tartóztatták fel azt követően, hogy Pannonhalmán betörtek egy nyugdíjasházba.

Korábban Kondoroson és Békéscsabán is történtek hasonló bűncselekmények, utóbbi településen az augusztus 24-éről 25-re virradó éjjelen törtek be egy idősotthonba, ahonnan elvitték a falra szerelt bútorszéfet és az abban tartott pénzt. Kondoroson pedig egy gondozási központból loptak el két lemezkazettát és egy széfet, ezekben szintén volt pénz.

Ellopott széf(Forrás: police.hu)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Felderítő Osztályainak nyomozói részletesen elemezték az országban történt hasonló lopások adatait és összevetették a Békéscsabán, illetve Kondoroson rögzített nyomokkal, információkkal.

A rendőrök látókörébe került egy szlovák férfi, aki nevet változtatott. A nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei őt, valamint két társát november 27-én, 20 óra 30 perc körül fogták el Komáromban. A három gyanúsított autóval tartott Szlovákiába azzal a közel 2 millió forinttal, amelyet a gyanú szerint a pannonhalmi nyugdíjasházból loptak el.A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a 42 éves M. Josefet, a 38 éves K. Alexandert és a 28 éves B. Luciát bűnügyi őrizetbe vette, az elfogásukkor náluk talált pénzt lefoglalta.

„A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a békéscsabai, a kondorosi és a pannonhalmi betöréseken kívül további bűncselekményeket is elkövethettek Magyarországon.”

A rendőrök vizsgálják, hogy hány lopással gyanúsíthatóak és az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt.

Ellopott tárgy(Forrás: police.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten

Folytatódik a Csömöri út felújítása BudapestenÉletveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten

Életveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten


VILLAMOS,     BUDAPEST,     BŰNÜGY

Halálos baleset történt Abonynál

Halálos baleset történt Abonynál


ABONY,     KÖZLEKEDÉS,     BALESET

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen