hirdetés
Belföld

Idősotthonokból lopott pénzt három szlovák állampolgár

Őrizetbe vettek három szlovák állampolgárt, akik közel kétmillió forinttal akarták elhagyni az országot, miután idősotthonokból loptak. A Békés megyei rendőrség egy pannonhalmi betörést követően Komáromban fogta el a gyanúsítottakat.
Rendőrök Idősotthonokból lopott pénzt három szlovák állampolgár (Forrás: YouTube / PoliceHungary)
hirdetés

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint november 27-én Komáromban a Békés megyei rendőrök betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható külföldieket fogtak el. A három szlovák állampolgárt a Duna-hídnál tartóztatták fel azt követően, hogy Pannonhalmán betörtek egy nyugdíjasházba.

Korábban Kondoroson és Békéscsabán is történtek hasonló bűncselekmények, utóbbi településen az augusztus 24-éről 25-re virradó éjjelen törtek be egy idősotthonba, ahonnan elvitték a falra szerelt bútorszéfet és az abban tartott pénzt. Kondoroson pedig egy gondozási központból loptak el két lemezkazettát és egy széfet, ezekben szintén volt pénz.

Ellopott széf(Forrás: police.hu)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Felderítő Osztályainak nyomozói részletesen elemezték az országban történt hasonló lopások adatait és összevetették a Békéscsabán, illetve Kondoroson rögzített nyomokkal, információkkal.

A rendőrök látókörébe került egy szlovák férfi, aki nevet változtatott. A nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei őt, valamint két társát november 27-én, 20 óra 30 perc körül fogták el Komáromban. A három gyanúsított autóval tartott Szlovákiába azzal a közel 2 millió forinttal, amelyet a gyanú szerint a pannonhalmi nyugdíjasházból loptak el.A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a 42 éves M. Josefet, a 38 éves K. Alexandert és a 28 éves B. Luciát bűnügyi őrizetbe vette, az elfogásukkor náluk talált pénzt lefoglalta.

„A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a békéscsabai, a kondorosi és a pannonhalmi betöréseken kívül további bűncselekményeket is elkövethettek Magyarországon.”

A rendőrök vizsgálják, hogy hány lopással gyanúsíthatóak és az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt.

Ellopott tárgy(Forrás: police.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt Kaposváron

Halálos baleset történt Kaposváron


KAPOSVÁR,     BALESET,     RENDŐRSÉG

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen