hirdetés
Belföld

Kőkeresztet állítottak Csepelen a Lidllel szemben

Vasárnap este kőkeresztet állítottak fel és szenteltek meg Csepelen az Ady Endre úti Lidl áruházzal szemben, az esemény meghívója szerint ezzel a „kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepének erősítése”, valamint „a keresztény értékek megőrzése” volt a cél.
Csepeli Lidl kőkereszt Kőkeresztet állítottak Csepelen a Lidl-lel szemben (Forrás: csepel.hu)
hirdetés

A vasárnap kora esti kőkereszt-állítás és adventi gyertyagyújtás meghívója szerint Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke kezdeményezte a kereszt felállítását annak érdekében, hogy erősítsék a kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepét, illetve elősegítsék a keresztény értékek megőrzését.

A Csepel.hu oldalon azt írják, a fehér műkő kereszt talapzatával együtt három méter magas, és kovácsoltvas kerítés veszi körbe. Mielőtt advent első vasárnapján felállították volna a harmadik kőkeresztet, a csepeli önkormányzat az elmúlt évben két kőfeszületét felújíttatta – azon a környéken azonban, ahol vasárnap avatták az új kőkeresztet, régóta nem volt már feszület.

Mindamellett emlékezetes az is, hogy ez év szeptemberében a Lidl többekből nagy felháborodást váltott ki, amikor eltüntette a keresztet a görög ételek csomagolásán található templomok képeiről – nem kímélve a retusálással Santorini híres Anastasis-templomát sem.

Ezzel állítása szerint az áruházlánc „a vallási és politikai semlegességet” kívánta megőrizni, de többek szerint túl messzire mentek, és a fotók retusálását a történelem megmásításának, illetve a vallási érzékenység megsértésének érezték. Miután többen felemelték a hangjukat a templomok jelképeinek eltüntetése miatt, az áruházlánc közölte, hogy tanultak az esetből, és a későbbiekben kerülni fogják a vallási jelképeket tartalmazó fotókat.

Az utak mentén felállított kereszteknek Európában, így hazánkban is nagy hagyományuk van; ezek lehetővé teszik, hogy az előttük elhaladók útközben is mondhassanak egy fohászt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Szexuális kényszerítés miatt vádat emeltek egy budapesti tanár ellen

Szexuális kényszerítés miatt vádat emeltek egy budapesti tanár ellenHamarosan vissza kell venniük a boltoknak az üvegeket

Hamarosan vissza kell venniük a boltoknak az üvegekethirdetés
Huszonnyolc embert menekítettek ki egy égő társasházból Miskolcon

Huszonnyolc embert menekítettek ki egy égő társasházból Miskolcon


MISKOLC,     TŰZ,     TÁRSASHÁZ

Teherautó és villamos ütközött össze a BAH-csomópontnál

Teherautó és villamos ütközött össze a BAH-csomópontnálÉletveszélyes tervet eszelt ki a szökésre két rab

Életveszélyes tervet eszelt ki a szökésre két rabhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen