hirdetés
Belföld

Kőkeresztet állítottak Csepelen a Lidllel szemben

Vasárnap este kőkeresztet állítottak fel és szenteltek meg Csepelen az Ady Endre úti Lidl áruházzal szemben, az esemény meghívója szerint ezzel a „kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepének erősítése”, valamint „a keresztény értékek megőrzése” volt a cél.
Csepeli Lidl kőkereszt Kőkeresztet állítottak Csepelen a Lidl-lel szemben (Forrás: csepel.hu)
hirdetés

A vasárnap kora esti kőkereszt-állítás és adventi gyertyagyújtás meghívója szerint Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke kezdeményezte a kereszt felállítását annak érdekében, hogy erősítsék a kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepét, illetve elősegítsék a keresztény értékek megőrzését.

A Csepel.hu oldalon azt írják, a fehér műkő kereszt talapzatával együtt három méter magas, és kovácsoltvas kerítés veszi körbe. Mielőtt advent első vasárnapján felállították volna a harmadik kőkeresztet, a csepeli önkormányzat az elmúlt évben két kőfeszületét felújíttatta – azon a környéken azonban, ahol vasárnap avatták az új kőkeresztet, régóta nem volt már feszület.

Mindamellett emlékezetes az is, hogy ez év szeptemberében a Lidl többekből nagy felháborodást váltott ki, amikor eltüntette a keresztet a görög ételek csomagolásán található templomok képeiről – nem kímélve a retusálással Santorini híres Anastasis-templomát sem.

Ezzel állítása szerint az áruházlánc „a vallási és politikai semlegességet” kívánta megőrizni, de többek szerint túl messzire mentek, és a fotók retusálását a történelem megmásításának, illetve a vallási érzékenység megsértésének érezték. Miután többen felemelték a hangjukat a templomok jelképeinek eltüntetése miatt, az áruházlánc közölte, hogy tanultak az esetből, és a későbbiekben kerülni fogják a vallási jelképeket tartalmazó fotókat.

Az utak mentén felállított kereszteknek Európában, így hazánkban is nagy hagyományuk van; ezek lehetővé teszik, hogy az előttük elhaladók útközben is mondhassanak egy fohászt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt a Csongrád megyei Deszk közelében

Halálos baleset történt a Csongrád megyei Deszk közelében


BALESET,     DESZK,     CSONGRÁD MEGYE

Kilép Meszerics Tamás az LMP-ből

Kilép Meszerics Tamás az LMP-bőlhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen