hirdetés
Belföld

Mindig „egy lépéssel előttünk” az influenza

Egyelőre nincs influenza járvány Magyarországon, így még érdemes lehet kérni a védőoltást a háziorvosoktól – tudta meg az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosától, Kulcsár Andreától az InfoRádió.
Influenzás nő A kép illusztráció (Forrás: fivestaruc.com)
hirdetés

Egyre többen keresik fel a háziorvosukat orrfolyás, tüsszögés, torokfájás miatt, de jelenleg még nincsen hazánkban influenzajárvány. Kulcsár Andrea az InfoRádiónak elmondta azt is, hogy az influenzajárványok évről évre változnak, nem egyformák – az influenza vírus ugyanis egy „különösen ügyes kórokozó”, amely „mindig egy lépéssel előttünk jár”.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa egyben hangsúlyozta, hogy még érdemes kérni az influenza elleni védőoltást, de kiemelte a kézmosás fontosságát is ebben az időszakban.

Ismertetése szerint az újszülöttek és az idősek hasonlóan veszélyeztetettek, mert gyenge az immunrendszerük.

Kulcsár Andrea felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségügyben dolgozók, a hatvan év felettiek, a krónikus betegségben szenvedők és a pedagógusok is kérhetik a háziorvosuktól az influenza elleni védőoltást.

Hétfő reggel a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke, Póta György az M1 műsorában pedig arról beszélt, hogy idén a korábbiaknál elterjedtebb és „durvább lefolyású” megbetegedésekkel járó influenzára lehet számítani, miután Ausztráliában a korábbinál súlyosabb járvány jelentkezett, és a tapasztalatok szerint az ottani telet követően a vírusok az északi féltekén jelennek meg.

Póta György elmondta azt is: a szervezet ellenálló képessége megfelelő táplálkozással, a C és D-vitamin alkalmazásával, valamint a higiéniai szabályok betartásával erősíthető.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az antibiotikumok nem használnak a vírusokkal szemben, sőt, még gyengítik is az immunrendszert.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen