hirdetés
Belföld

Veronai buszbaleset: Nyílt levélben tiltakoznak a busztársaság ellen a szülők

Még ebben az évben elkezdődhet a veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban – értesült az ATV Híradó. A buszbalesetben érintett busztársaság és dolgozói ellen eközben a szülők nyílt levélben tiltakoznak.
Veronai buszbaleset Nyílt levélben tiltakoznak a busztársaság ellen a szülők (Forrás: blikk.hu)
hirdetés

A veronai buszbaleset áldozatainak családtagjai nyílt levelet fogalmaztak meg, amelyet nemrég elküldtek a busztársaság dolgozóinak. Ebben a baleset óta tudomásukra jutott információkat és tapasztalataikat gyűjtötték össze, és egyben felszólították a Pizolit Kft. dolgozóit, hogy

„felelősségük tudatában tegyék meg azokat a lelkiismereti lépéseket, amit idáig nem tettek meg” – számol be róla az ATV.

A nyílt levél írói úgy vélik, a buszos cég a pót-üzemanyagtartályok beszerelésével „bűnszövetkezetet működtet”, és megítélésük szerint az ezekben illegálisan szállított üzemanyag még az áfa- és jövedéki adó csalást is felveti.

„Ahogy a törvényeket ismerjük, jövedéki adónak számít a benzin. Átlépni a határt plusz tartállyal nem lehet. A jogszabályok értelmében annyi benzint lehet átvinni, ami a hivatalos tartály, plusz 100 liter” – mondta az egyik érintett szülő az ATV-nek.

A szülők úgy tudják, a nyomozók egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen megtalálták az akkor már éppen préselés alatt álló póttartályokat. Előzőleg, a baleset után igen gyorsan elvégzett első vizsgálat idejében ezek még a Pizolit autóbuszaiban voltak.

A családok nem értik, miért nem korlátozzák a cég működését a baleset és a feltárt több szabálytalanság ellenére sem, valamint megjegyezték azt is, hogy bocsánatkérést eddig még senkitől sem kaptak.

Az ATV-nek nyilatkozó szülő elmondta, hogy a sofőr „tudatában annak amit tett, gyakorlatilag azóta sem jelentkezett, nem kért bocsánatot”.

Kifogásolta azt is, hogy noha a magyar hatóságok készségesek, nem adnak nekik információt, és éppen ezért ő maga is rendszeresen jár Olaszországba, egy kinti jogásszal pedig személyes kapcsolatban áll – az olasz vizsgálati eredményeket is tőle tudták meg.

Az ATV úgy tudja, várhatóan még az idén elkezdődik a büntetőeljárás az olasz bíróságon.

A veronai buszbalesetben a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait, tanárait és kísérőket szállító busz szalagkorlátnak hajtott és kigyulladt, tizenheten haltak meg a tragédiában.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
További szakaszokon rendeltek el árvízi és belvízi készültséget

További szakaszokon rendeltek el árvízi és belvízi készültséget


ÁRVÍZ,     BELVÍZ,     OVF

Füst miatt alakult ki pánik egy repülőn Ferihegyen

Füst miatt alakult ki pánik egy repülőn Ferihegyen


FERIHEGY,     PÁNIK,     REPÜLŐTÉR

hirdetés
Orbán: időt nyertünk

Orbán: időt nyertünkEgyütt: még nincs megállapodás az MSZP-Párbeszéddel, de pár helyen lesz

Együtt: még nincs megállapodás az MSZP-Párbeszéddel, de pár helyen lesz


EGYÜTT,     MSZP,     PÁRBESZÉD

Unokázós csalókat buktatott le egy idős nő

Unokázós csalókat buktatott le egy idős nőhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen