Belföld

Tilosban parkoló BMW akadályozta egy beteg férfi mentését

A hétvégén Szombathelyen egy tilosban parkoló BMW állta egy életveszélyben lévő férfihoz riasztott mentők és tűzoltók útját – írja a Blikk.
Tilosban parkoló személyautó Tilosban parkoló BMW akadályozta egy beteg férfi mentését (Forrás: YouTube / 112 Press)

A mentőket és a tűzoltókat is riasztották egy bajban lévő férfihoz a hétvégén, de a panelháznál, ahol a beteg lakott, egy BMW a tiltott, sárgával is jelzett zónában parkolt. A mentők éppen hogy a bejárathoz tudtak hajtani, de a tűzoltóautó ezt nem tudta megtenni a tilosban parkoló autó miatt. A Blikk szerint a tűzoltók így gyalogosan siettek a helyszínre.

A szívbeteg férfihoz édesanyja kért segítséget, a beteget újra kellett éleszteni, ám később, a kórházba szállítás után meghalt.

A tűzoltók segítségére azért volt szükség, mert a régi építésű panelházban a folyosók és lépcsőházak olyan keskenyek, hogy a kilencedik emeletről szinte lehetetlen volt lehozni a férfit, akit így a tűzoltók emelőkosarával, kintről akartak lejuttatni az életmentő műszerekkel együtt. A kialakult helyzet miatt azonban végül gyalog vitték le a beteget.

Az újraélesztett embert sikerült a mentőautóba helyezni, de a tilosban parkoló BMW miatt az úttestre is csak nehezen tudtak kihajtani.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi halálában közrejátszott-e, hogy a rossz helyen parkoló autó akadályozta a mentést. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Blikk megtudta, hogy az ügyben szabálysértési eljárás indult.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen