hirdetés
Belföld

Életveszélyes tervet eszelt ki a szökésre két rab

Vérrel írtak a falra és terveik szerint megölhettek volna egy börtönőrt az egyik budapesti börtönben az Sz. család egyazon, kamerával megfigyelt cellában raboskodó tagjai – írja a Blikk.
Börtönkerítés A kép illusztráció (Forrás: magicvalley.com)
hirdetés

Az eset még áprilisban történt, amikor az erőszakos bűncselekmények miatt kamerával megfigyelt cellában ülő két férfi a zárka falára kezdett firkálni – mint utóbb kiderült, egyikük vérével –, aztán az ajtónál babráltak.

Az őrök óvatosan nyitottak be a rabokhoz, mivel azok korábban már többször támadtak rájuk. A Blikk szerint feltehetőleg a körültekintésnek köszönhette a büntetés-végrehajtási tiszt az életét, mivel a rabok áramot vezettek a zárka ajtajába. Az őr ugyanis a lábával lökte be az ajtót, az áramütéstől pedig a vastag talpú szolgálati bakancs óvhatta meg.

A vizsgálat szerint a fogvatartottak kibontották az ajtó melletti elektromos hálózati csatlakozót, majd a kiszedett vezetéket az ajtóhoz húzták – mivel azonban a vezeték nem érte el az ajtót, így feltehetőleg arra vártak, hogy az éppen nyíló ajtóhoz érinthessék azt.

Kiderült az is, hogy az egyik rab a saját ujját megvágva kezdett a falra firkálni, amivel a célja talán az volt, hogy elterelje az őrök figyelmét. A lap szerint elképzelhető, hogy az egész terv célja a szökés volt.

A 17 és a 18 éves férfiakat emberölés kísérletével vádolják, előzőleg egyébként rablás és testi sértés miatt ítélték el őket, s ezért voltak börtönben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt Somogybanhirdetés
Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen