hirdetés
Belföld

Életveszélyes tervet eszelt ki a szökésre két rab

Vérrel írtak a falra és terveik szerint megölhettek volna egy börtönőrt az egyik budapesti börtönben az Sz. család egyazon, kamerával megfigyelt cellában raboskodó tagjai – írja a Blikk.
Börtönkerítés A kép illusztráció (Forrás: magicvalley.com)
hirdetés

Az eset még áprilisban történt, amikor az erőszakos bűncselekmények miatt kamerával megfigyelt cellában ülő két férfi a zárka falára kezdett firkálni – mint utóbb kiderült, egyikük vérével –, aztán az ajtónál babráltak.

Az őrök óvatosan nyitottak be a rabokhoz, mivel azok korábban már többször támadtak rájuk. A Blikk szerint feltehetőleg a körültekintésnek köszönhette a büntetés-végrehajtási tiszt az életét, mivel a rabok áramot vezettek a zárka ajtajába. Az őr ugyanis a lábával lökte be az ajtót, az áramütéstől pedig a vastag talpú szolgálati bakancs óvhatta meg.

A vizsgálat szerint a fogvatartottak kibontották az ajtó melletti elektromos hálózati csatlakozót, majd a kiszedett vezetéket az ajtóhoz húzták – mivel azonban a vezeték nem érte el az ajtót, így feltehetőleg arra vártak, hogy az éppen nyíló ajtóhoz érinthessék azt.

Kiderült az is, hogy az egyik rab a saját ujját megvágva kezdett a falra firkálni, amivel a célja talán az volt, hogy elterelje az őrök figyelmét. A lap szerint elképzelhető, hogy az egész terv célja a szökés volt.

A 17 és a 18 éves férfiakat emberölés kísérletével vádolják, előzőleg egyébként rablás és testi sértés miatt ítélték el őket, s ezért voltak börtönben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen