hirdetés
Belföld

Hamarosan vissza kell venniük a boltoknak az üvegeket

A 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak egy, a Kormány.hu-n megjelent előterjesztés szerint januártól kötelező lesz visszavenniük a használt tárolóüvegeket – írja a Magyar Nemzet.
Használt üvegek A kép illusztráció (Forrás: keeper.com)
hirdetés

A rendelettervezet szerint nem betétdíjas rendszerről lenne szó, hanem vagy gyűjtőkonténereket kellene kitenniük az érintett boltoknak, vagy pedig egyszerűen be kellene venniük az üveghulladékot a boltokban.

Mivel azonban a közelgő határidő ellenére még nem hirdették ki a rendeletet, a Magyar Nemzet szerint kérdés, hogy elegendő idő áll-e majd az érintett üzletek rendelkezésére a felkészülésre.

A lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy a legalább 300 négyzetméteres boltok általában elég nagy forgalmat bonyolítanak le ahhoz, hogy ne jelentsen gondot a jogszabályi előírásoknak való megfelelés, az egyetlen nehézséget pedig az jelentheti, ha marad az előírás hatálybalépésének január elsejei dátuma.

A jelenleg szelektív hulladékgyűjtő szigettel nem rendelkező boltok ugyanis eddig az időpontig Vámos György szerint biztosan nem fognak tudni felkészülni. A főtitkár viszont úgy tudja, hogy a határidő is tolódik a vonatkozó rendelet késedelmes kihirdetése miatt.

Vámos György megjegyezte azt is, hogy a szelektív hulladékgyűjtés a nagyobb üzleteket üzemeltető multiláncok esetében eddig is jellemző volt, a költségeket illetően pedig megjegyezte, hogy a kiadások függnek attól is, hogy milyen gyakran kell üríteni a kihelyezett konténereket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen