Belföld

Hamarosan vissza kell venniük a boltoknak az üvegeket

A 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak egy, a Kormány.hu-n megjelent előterjesztés szerint januártól kötelező lesz visszavenniük a használt tárolóüvegeket – írja a Magyar Nemzet.
Használt üvegek A kép illusztráció (Forrás: keeper.com)
hirdetés

A rendelettervezet szerint nem betétdíjas rendszerről lenne szó, hanem vagy gyűjtőkonténereket kellene kitenniük az érintett boltoknak, vagy pedig egyszerűen be kellene venniük az üveghulladékot a boltokban.

Mivel azonban a közelgő határidő ellenére még nem hirdették ki a rendeletet, a Magyar Nemzet szerint kérdés, hogy elegendő idő áll-e majd az érintett üzletek rendelkezésére a felkészülésre.

A lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy a legalább 300 négyzetméteres boltok általában elég nagy forgalmat bonyolítanak le ahhoz, hogy ne jelentsen gondot a jogszabályi előírásoknak való megfelelés, az egyetlen nehézséget pedig az jelentheti, ha marad az előírás hatálybalépésének január elsejei dátuma.

A jelenleg szelektív hulladékgyűjtő szigettel nem rendelkező boltok ugyanis eddig az időpontig Vámos György szerint biztosan nem fognak tudni felkészülni. A főtitkár viszont úgy tudja, hogy a határidő is tolódik a vonatkozó rendelet késedelmes kihirdetése miatt.

Vámos György megjegyezte azt is, hogy a szelektív hulladékgyűjtés a nagyobb üzleteket üzemeltető multiláncok esetében eddig is jellemző volt, a költségeket illetően pedig megjegyezte, hogy a kiadások függnek attól is, hogy milyen gyakran kell üríteni a kihelyezett konténereket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Álrendőrök ellen emeltek vádat Budapesten

Álrendőrök ellen emeltek vádat BudapestenHalálos baleset történt Egerszalók külterületén

Halálos baleset történt Egerszalók külterületénhirdetés
Vona önálló határőrséget akar

Vona önálló határőrséget akarMegharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten

Megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten


BUDAPEST,     LOPÁS,     HARAPÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen