hirdetés
Belföld

Hamarosan vissza kell venniük a boltoknak az üvegeket

A 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak egy, a Kormány.hu-n megjelent előterjesztés szerint januártól kötelező lesz visszavenniük a használt tárolóüvegeket – írja a Magyar Nemzet.
Használt üvegek A kép illusztráció (Forrás: keeper.com)
hirdetés

A rendelettervezet szerint nem betétdíjas rendszerről lenne szó, hanem vagy gyűjtőkonténereket kellene kitenniük az érintett boltoknak, vagy pedig egyszerűen be kellene venniük az üveghulladékot a boltokban.

Mivel azonban a közelgő határidő ellenére még nem hirdették ki a rendeletet, a Magyar Nemzet szerint kérdés, hogy elegendő idő áll-e majd az érintett üzletek rendelkezésére a felkészülésre.

A lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy a legalább 300 négyzetméteres boltok általában elég nagy forgalmat bonyolítanak le ahhoz, hogy ne jelentsen gondot a jogszabályi előírásoknak való megfelelés, az egyetlen nehézséget pedig az jelentheti, ha marad az előírás hatálybalépésének január elsejei dátuma.

A jelenleg szelektív hulladékgyűjtő szigettel nem rendelkező boltok ugyanis eddig az időpontig Vámos György szerint biztosan nem fognak tudni felkészülni. A főtitkár viszont úgy tudja, hogy a határidő is tolódik a vonatkozó rendelet késedelmes kihirdetése miatt.

Vámos György megjegyezte azt is, hogy a szelektív hulladékgyűjtés a nagyobb üzleteket üzemeltető multiláncok esetében eddig is jellemző volt, a költségeket illetően pedig megjegyezte, hogy a kiadások függnek attól is, hogy milyen gyakran kell üríteni a kihelyezett konténereket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Dunába esett egy férfi az Erzsébet hídról, a vízirendőrök segítettek rajta

Dunába esett egy férfi az Erzsébet hídról, a vízirendőrök segítettek rajta


DUNA,     BUDAPEST,     RENDŐRSÉG

Kigyulladt egy raktérépület Kelenföldön

Kigyulladt egy raktérépület Kelenföldön


KELENFÖLD,     BUDAPEST,     TŰZ

hirdetés
Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden99 százalékban jogsértés okozza a közúti baleseteket

99 százalékban jogsértés okozza a közúti baleseteketBántalmazta rokonait egy férfi Fertőrákoson, majd öngyilkos lett

Bántalmazta rokonait egy férfi Fertőrákoson, majd öngyilkos lett


HALÁL,     HALÁL,     ÖNGYILKOSSÁG

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen