hirdetés
Belföld

Pest megyében történt a legtöbb bűncselekmény tavaly

Továbbra is Pest megyében regisztrálták a legtöbb, összesen 19 ezer bűnesetet a rendőrök tavaly, miközben a Dunántúlon továbbra is viszonylag kevés bűncselekmény történt – írja a Magyar Idők az Országos Rendőr-Főkapitányság adatai alapján.
Rendőrség A kép illusztráció (Forrás: minap.hu)
hirdetés

Pest megyében él Magyarország lakosságának 12,5 százaléka, ami némi magyarázattal szolgálhat arra, hogy miért éppen itt történt tavaly a legtöbb, összesen mintegy 19 ezer bűncselekmény – írja a Magyar Idők az ORFK adatai alapján.

Gyakori a megyében az ittas vezetés, ugyanakkor nem ritka a kábítószer-birtoklás, illetve a lopás sem. A hét évvel korábbihoz képest mindenesetre így is 47 százalékkal kevesebb bűncselekményt rögzítettek.

Észak-Magyarországon – noha a hét évvel korábbihoz képest itt is 51 százalékkal mérséklődött a bűnesetek száma – ismét sok bűncselekmény történt, itt elsősorban a fiatalkorúak köréből kerültek ki ezek elkövetői. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében majdnem 13 ezer bűncselekményt regisztráltak, itt főként ittas vezetés, csalás, okirat-hamisítás, lőfegyverrel való visszaélés és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények történtek.

Tolna megyében harmadára csökkent az elkövetett bűncselekmények száma 2010-hez képest, de továbbra is átlag feletti mértékben érinti ez a probléma a megyét, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyében is magas a bűncselekmények száma az ország más területeihez viszonyítva.

Ezzel szemben a Dunántúlon, elsősorban a határ menti régiókban, már jóval kevesebb bűncselekmény történik, különösen Veszprém, Vas és Zala megyékben. Komárom-Esztergom megyében is mindössze háromezer esetet regisztráltak 2017-ben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Október 23. - LMP: Magyarország nem tűri szabadsága lábbal tiprását

Október 23. - LMP: Magyarország nem tűri szabadsága lábbal tiprásátOktóber 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előttKéssel akarta kifizetni egy utas a taxit Egerbaktán

Késsel akarta kifizetni egy utas a taxit Egerbaktán


EGERBAKTA,     KÉS,     FENYEGETÉS

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen