hirdetés
Belföld

Kevesebb erőszakos bűncselekmény történt az elmúlt években

Az utóbbi években csökkent az erőszakos bűncselekmények száma Magyarországon, így például a rablások, emberölések számában is mérséklődés volt megfigyelhető – írja a Magyar Idők.
Rendőrség A kép illusztráció (Forrás: keol.hu)
hirdetés

A 2014-es évhez képest 40 százalékkal kevesebb, 158 gyilkosság történt 2017-ben Magyarországon: ebből 35 Budapesten, 28 pedig Pest megyében – írja a Magyar Idők az Országos Rendőr-főkapitányság adataira hivatkozva. Emellett viszonylag sok gyilkosság történt az északi és középső országrészekben is. A lap megjegyzi azt is, hogy noha Tolna megyében „csak” egy gyilkosság történt, a legtöbb személy elleni erőszak ebben a megyében volt tavaly.

A rablások száma is jelentősen mérséklődött, 2014-hez képest 60 százalékkal történt kevesebb ilyen bűncselekmény. A legtöbb rablást Budapesten követték el, de sok esetet rögzítettek Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

A lap szerint elsősorban a prevenciónak köszönhető az erőszakos bűncselekmények számának csökkenése, a rendőrség ugyanis a fiatal generáció számára iskolai programokkal tanítja meg, hogyan ismerhetnek fel egy veszélyhelyzetet, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást, de akár azt is, hogyan előzhetik meg, hogy bűnözővé váljanak. Ugyanígy foglalkoznak az időskorúakkal is, akik figyelmét szintén felhívják a különböző bűncselekmények veszélyére, így például az úgynevezett unokázós csalók tevékenységére.

Az elmúlt években az autólopások száma is csökkent, tavaly 22 százalékkal történt kevesebb ilyen bűncselekmény, mint három évvel korábban. A legtöbb autót Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lopták el, míg Zala megyében az országban a legkevésbé súlyos ez a probléma.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A viharos időjárás miatt késnek egyes budapesti elővárosi vonatok

A viharos időjárás miatt késnek egyes budapesti elővárosi vonatok


VIHAR,     KÉSÉS,     VASÚT

Füstöt észleltek a 3-as metrón, ezért egy szakaszon pótlóbusz jár

Füstöt észleltek a 3-as metrón, ezért egy szakaszon pótlóbusz járhirdetés
Sok dolga volt a tűzoltóknak a vihar miatt

Sok dolga volt a tűzoltóknak a vihar miatthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen