hirdetés
Belföld

Kilátóként is szolgál a nyugotszenterzsébeti buszmegálló

Tulajdonképpen egyfajta szükségmegoldásként született meg a nyugotszenterzsébeti buszmegálló-kilátó, ugyanis a település csak így tudott forrást szerezni a megépítésére. Utóbb kiderült, hogy a különleges építmény sokak tetszését elnyerte, így aztán már helyi „turistalátványosságként” is megállja a helyét – számol be róla a Blikk.
Szükségmegoldásként született meg a kreatív buszmegálló Szükségmegoldásként született meg a kreatív buszmegálló (Forrás: RTL Híradó)
hirdetés

A Baranya megyei kis falu különös építménye sokak figyelmét felkeltette, ami nem is csoda, hiszen ehhez hasonló, egyszerre buszmegállóként és kilátóként funkcionáló szerkezetet aligha láthatunk sokfelé az országban, vagy akár a világon.

Az egyedi és kreatív megoldást ugyanakkor elsősorban azért álmodta meg a település polgármestere, Vincze Balázs, mert így tudott pénzt szerezni az új buszmegálló létrehozására – derül ki a Blikk beszámolójából.

A polgármester elmondta, hogy mivel csak a falu másik végén volt buszmegálló, így a lakóknak sokat kellett gyalogolniuk, az új megálló építésére pedig nem lett volna elegendő pénze a szegény településnek.

Mivel buszmegálló építésére nem lehetett pályázni, turisztikai célú fejlesztésre viszont igen, Vincze Balázs kreatív megoldást keresett a kényszerhelyzetre, és meg is találta.

„Így pattant ki a fejemből az ötlet 2014-ben, hogy legyen kilátó a megálló tetején. A bírálóbizottság tagjai pedig elfogadták” – emlékezett vissza a polgármester.

Vincze Balázs életének egyébként szerves részét képezi a kreativitás, hiszen egyúttal a Pécsi Balett táncművésze és koreográfusa is. Elmondása szerint, mivel a balettre is kevés pénz jut, gyakran kell azon gondolkozniuk, hogyan teremtsék meg a csodát a színpadon.

„Így sajnos nagy gyakorlatom van abban, hogyan lehet a legolcsóbban a legjobb díszletet létrehozni. Alighanem innen jön ez az ötletem is” – jegyezte meg a polgármester.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Átadták a CÖF-CÖKA Szellemi honvédelemért díjait

Átadták a CÖF-CÖKA Szellemi honvédelemért díjaitForgalmi változások lesznek szombat délután Budapesten

Forgalmi változások lesznek szombat délután Budapesten


KÖZLEKEDÉS,     BUDAPEST,     BKK

hirdetés
Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten

Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten


DIÁKOK,     TÜNTETÉS,     OKTATÁS

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfi

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfiMolnár: esélyes jelölteket ajánl az MSZP és a DK a fővárosban

Molnár: esélyes jelölteket ajánl az MSZP és a DK a fővárosban


MOLNÁR GYULA,     DK,     MSZP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen