hirdetés
Belföld

Kilátóként is szolgál a nyugotszenterzsébeti buszmegálló

Tulajdonképpen egyfajta szükségmegoldásként született meg a nyugotszenterzsébeti buszmegálló-kilátó, ugyanis a település csak így tudott forrást szerezni a megépítésére. Utóbb kiderült, hogy a különleges építmény sokak tetszését elnyerte, így aztán már helyi „turistalátványosságként” is megállja a helyét – számol be róla a Blikk.
Szükségmegoldásként született meg a kreatív buszmegálló Szükségmegoldásként született meg a kreatív buszmegálló (Forrás: RTL Híradó)
hirdetés

A Baranya megyei kis falu különös építménye sokak figyelmét felkeltette, ami nem is csoda, hiszen ehhez hasonló, egyszerre buszmegállóként és kilátóként funkcionáló szerkezetet aligha láthatunk sokfelé az országban, vagy akár a világon.

Az egyedi és kreatív megoldást ugyanakkor elsősorban azért álmodta meg a település polgármestere, Vincze Balázs, mert így tudott pénzt szerezni az új buszmegálló létrehozására – derül ki a Blikk beszámolójából.

A polgármester elmondta, hogy mivel csak a falu másik végén volt buszmegálló, így a lakóknak sokat kellett gyalogolniuk, az új megálló építésére pedig nem lett volna elegendő pénze a szegény településnek.

Mivel buszmegálló építésére nem lehetett pályázni, turisztikai célú fejlesztésre viszont igen, Vincze Balázs kreatív megoldást keresett a kényszerhelyzetre, és meg is találta.

„Így pattant ki a fejemből az ötlet 2014-ben, hogy legyen kilátó a megálló tetején. A bírálóbizottság tagjai pedig elfogadták” – emlékezett vissza a polgármester.

Vincze Balázs életének egyébként szerves részét képezi a kreativitás, hiszen egyúttal a Pécsi Balett táncművésze és koreográfusa is. Elmondása szerint, mivel a balettre is kevés pénz jut, gyakran kell azon gondolkozniuk, hogyan teremtsék meg a csodát a színpadon.

„Így sajnos nagy gyakorlatom van abban, hogyan lehet a legolcsóbban a legjobb díszletet létrehozni. Alighanem innen jön ez az ötletem is” – jegyezte meg a polgármester.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Dunába esett egy férfi az Erzsébet hídról, a vízirendőrök segítettek rajta

Dunába esett egy férfi az Erzsébet hídról, a vízirendőrök segítettek rajta


DUNA,     BUDAPEST,     RENDŐRSÉG

Kigyulladt egy raktérépület Kelenföldön

Kigyulladt egy raktérépület Kelenföldön


KELENFÖLD,     BUDAPEST,     TŰZ

hirdetés
Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden99 százalékban jogsértés okozza a közúti baleseteket

99 százalékban jogsértés okozza a közúti baleseteketBántalmazta rokonait egy férfi Fertőrákoson, majd öngyilkos lett

Bántalmazta rokonait egy férfi Fertőrákoson, majd öngyilkos lett


HALÁL,     HALÁL,     ÖNGYILKOSSÁG

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen