hirdetés
Belföld

Kilátóként is szolgál a nyugotszenterzsébeti buszmegálló

Tulajdonképpen egyfajta szükségmegoldásként született meg a nyugotszenterzsébeti buszmegálló-kilátó, ugyanis a település csak így tudott forrást szerezni a megépítésére. Utóbb kiderült, hogy a különleges építmény sokak tetszését elnyerte, így aztán már helyi „turistalátványosságként” is megállja a helyét – számol be róla a Blikk.
Szükségmegoldásként született meg a kreatív buszmegálló Szükségmegoldásként született meg a kreatív buszmegálló (Forrás: RTL Híradó)
hirdetés

A Baranya megyei kis falu különös építménye sokak figyelmét felkeltette, ami nem is csoda, hiszen ehhez hasonló, egyszerre buszmegállóként és kilátóként funkcionáló szerkezetet aligha láthatunk sokfelé az országban, vagy akár a világon.

Az egyedi és kreatív megoldást ugyanakkor elsősorban azért álmodta meg a település polgármestere, Vincze Balázs, mert így tudott pénzt szerezni az új buszmegálló létrehozására – derül ki a Blikk beszámolójából.

A polgármester elmondta, hogy mivel csak a falu másik végén volt buszmegálló, így a lakóknak sokat kellett gyalogolniuk, az új megálló építésére pedig nem lett volna elegendő pénze a szegény településnek.

Mivel buszmegálló építésére nem lehetett pályázni, turisztikai célú fejlesztésre viszont igen, Vincze Balázs kreatív megoldást keresett a kényszerhelyzetre, és meg is találta.

„Így pattant ki a fejemből az ötlet 2014-ben, hogy legyen kilátó a megálló tetején. A bírálóbizottság tagjai pedig elfogadták” – emlékezett vissza a polgármester.

Vincze Balázs életének egyébként szerves részét képezi a kreativitás, hiszen egyúttal a Pécsi Balett táncművésze és koreográfusa is. Elmondása szerint, mivel a balettre is kevés pénz jut, gyakran kell azon gondolkozniuk, hogyan teremtsék meg a csodát a színpadon.

„Így sajnos nagy gyakorlatom van abban, hogyan lehet a legolcsóbban a legjobb díszletet létrehozni. Alighanem innen jön ez az ötletem is” – jegyezte meg a polgármester.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellenhirdetés
Két balesetben hárman haltak meg pénteken hajnalban

Két balesetben hárman haltak meg pénteken hajnalbanRendőrautókat is megrongáltak a tüntetők

Rendőrautókat is megrongáltak a tüntetőkhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen