Belföld

Egy év felfüggesztett börtönre ítéltek egy rendőrökre támadó brit férfit

Egy év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a brit férfit, aki január 5-én több intézkedő rendőrre is rátámadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.
Bírói kalapács Egy év felfüggesztett börtönre ítéltek egy rendőrökre támadó brit férfit (Forrás: pexels.com)

A 35 éves férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé; az ítélet jogerős - közölte Ibolya Tibor.

A közlemény szerint a brit állampolgár az egyik reptéri ruhaüzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított január 5-én.

A vádlott, a helyszínre civil ruhában érkező rendőr alezredest, még mielőtt az utóbbi igazolni tudta volna magát, fejen ütötte. A rendőrtiszt a földre esett, ám a férfi még ezt követően is dulakodott vele.

Időközben megérkezett a Készenléti Rendőrség két törzsőrmestere, akik meg akarták bilincselni az őrjöngő britet. Eközben a férfi ököllel mellkason ütötte az egyik rendőrt is.

Végül a rendőrök az utast a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, ám a brit még az előállítása közben is rugdalódzott és megpróbált elgáncsolni egy harmadik rendőrt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés mellett a férfit egy évre ki is utasította Magyarország területéről - közölte a főügyész.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen