Belföld

Diákok szerveznek tüntetést az igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatásért

Péntek délután négy órára a Parlament elé szerveztek tüntetést diákok, akik egy igazságosabb, modernebb és diákközpontú oktatási rendszert szeretnének.
Parlament Délután négytől a Parlamentnél tüntetnek a diákok (Forrás: Wikipédia.org)

A Facebook-on szerveződő tüntetésen résztvevő diáktársaiktól a szervezők azt kérték, ne menjenek iskolába, illetve megjegyezték azt is, hogy noha diákok szervezik az eseményt, azon korosztálytól függetlenül minden, az ügyükkel egyetértő személy csatlakozására számítanak.

„Itt már nem csak rólunk van szó, az egész ország sorsa a tét!” – írják az esemény Facebook-oldalán.

Ugyanitt néhány pontban összeszedték azt is, hogy mi az, amit a tüntetéssel el szeretnének érni – a célok pedig az alábbiak:

  • A diákság felvilágosítása az oktatás modern rendszereiről;
  • Felhívni a figyelmet a problémákra, és megoldást keresni ezekre;
  • Elérni egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszert;
  • Demonstrálni, hogy a diákságnak vannak gondolatai, amelyeket érvényesíteni szeretnének, illetve
  • Megmutatni, hogy ha más nem, akkor ők változtatnak „a régi, elavult oktatási rendszer” őket érintő igazságtalanságain.

Az Indexnek Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament vezetője elmondta, hogy a diákokat nem lógásra akarják biztatni, ellenben több városban is lesznek olyan fórumok, ahol a középiskolások elmondhatják véleményüket a mostani tananyagról. Ezeket összegzik, és terveik szerint eljuttatják a kormánynak.

Korábban Gyetvai Viktor megjegyezte, ha ezt a tüntetést kormányellenesnek bélyegzik, azzal a döntéshozók azt üzenik ennek a generációnak, hogy nincs szükség rájuk – ezzel pedig a diákoknak nem marad más választásuk, mint hogy elhagyják az országot, és külföldön tanuljanak tovább.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen