hirdetés
Belföld

Majdnem halálra forrázta kislányát egy férfi, vádat emeltek ellene

Minősített emberölés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat egy 39 éves férfi ellen, miután az 2017. január 22-én hajnalban egy családi veszekedést követően forró vizet folyatott két és fél éves kislányára a tusolójukban. A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében.
Bírói kalapács A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni (Forrás: usafe.af.mil)
hirdetés

A 39 éves férfi és élettársa Kiskunmajsán éltek, ahol közösen nevelték az eset idejében 2,5 éves lányukat, valamint a nő korábbi kapcsolatából származó négy kiskorú gyermeket – írják az ügyészség.hu oldalon. Január 21-én éjjel, miután a gyerekek már lefeküdtek aludni, a férfi féltékenysége miatt heves vita alakult ki az élettársak között, aminek során a férfi többször megütötte a nőt. A nő hajnali 2 óra körül átmenekült unokatestvéréhez, aki a szomszédban lakott.

Kevéssel ezt követően a 2,5 éves kislány felébredt, mivel bekakilt – erre a vádlott a tusolóba vitte őt, ahol a zuhanytálcára állította és erővel ott tartotta a gyermeket.

Az elektromos bojler hőfokszabályzója a legmelegebb fokozat alsó határértékén állt, és az abban lévő 50-60 Celsius-fokos víz már három másodperc alatt fájdalomérzetet vált ki a csupasz bőrön. Ezt a forró vizet kezdte zuhanyfejjel a kislány testére folyatni a vádlott, és hiába kiabált a gyermek, hogy fájdalmat okoz neki a forró víz, a férfi továbbra is a zuhany alatt tartotta őt.

„A forró víz miatt a gyermek testének mintegy 50%-án, a fején és testszerte másodfokú égési sérülések keletkeztek.”

A vádlott a tettének következményeivel szembesülve kenőccsel kente be a kislány testét, majd csak reggel 6 órakor szólt az élettársának a történtekről. A vádlott testvére értesítette a mentőket, akik a kislányt – közvetlenül életveszélyes égési sérülésekkel – kórházba szállították.

„A kislány olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy életét csak az intenzív orvosi kezeléssel lehetett megmenteni. Kórházba kerülése után a keringése is leállt, ezért újra kellett éleszteni. Az életveszélyes sérülésekkel összefüggésben a kislánynál maradandó fogyatékosság is kialakult.”

A vádlott élettársa nem kérte, hogy az őt ért bántalmazás miatt is büntessék meg a férfit.

„A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy szülői felügyeleti jogát is meg kell szüntetni. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni” – ismertetik az ügyészség.hu oldalon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellenhirdetés
Két balesetben hárman haltak meg pénteken hajnalban

Két balesetben hárman haltak meg pénteken hajnalbanRendőrautókat is megrongáltak a tüntetők

Rendőrautókat is megrongáltak a tüntetőkhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen