Belföld

Majdnem halálra forrázta kislányát egy férfi, vádat emeltek ellene

Minősített emberölés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat egy 39 éves férfi ellen, miután az 2017. január 22-én hajnalban egy családi veszekedést követően forró vizet folyatott két és fél éves kislányára a tusolójukban. A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében.
Bírói kalapács A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni (Forrás: usafe.af.mil)

A 39 éves férfi és élettársa Kiskunmajsán éltek, ahol közösen nevelték az eset idejében 2,5 éves lányukat, valamint a nő korábbi kapcsolatából származó négy kiskorú gyermeket – írják az ügyészség.hu oldalon. Január 21-én éjjel, miután a gyerekek már lefeküdtek aludni, a férfi féltékenysége miatt heves vita alakult ki az élettársak között, aminek során a férfi többször megütötte a nőt. A nő hajnali 2 óra körül átmenekült unokatestvéréhez, aki a szomszédban lakott.

Kevéssel ezt követően a 2,5 éves kislány felébredt, mivel bekakilt – erre a vádlott a tusolóba vitte őt, ahol a zuhanytálcára állította és erővel ott tartotta a gyermeket.

Az elektromos bojler hőfokszabályzója a legmelegebb fokozat alsó határértékén állt, és az abban lévő 50-60 Celsius-fokos víz már három másodperc alatt fájdalomérzetet vált ki a csupasz bőrön. Ezt a forró vizet kezdte zuhanyfejjel a kislány testére folyatni a vádlott, és hiába kiabált a gyermek, hogy fájdalmat okoz neki a forró víz, a férfi továbbra is a zuhany alatt tartotta őt.

„A forró víz miatt a gyermek testének mintegy 50%-án, a fején és testszerte másodfokú égési sérülések keletkeztek.”

A vádlott a tettének következményeivel szembesülve kenőccsel kente be a kislány testét, majd csak reggel 6 órakor szólt az élettársának a történtekről. A vádlott testvére értesítette a mentőket, akik a kislányt – közvetlenül életveszélyes égési sérülésekkel – kórházba szállították.

„A kislány olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy életét csak az intenzív orvosi kezeléssel lehetett megmenteni. Kórházba kerülése után a keringése is leállt, ezért újra kellett éleszteni. Az életveszélyes sérülésekkel összefüggésben a kislánynál maradandó fogyatékosság is kialakult.”

A vádlott élettársa nem kérte, hogy az őt ért bántalmazás miatt is büntessék meg a férfit.

„A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy szülői felügyeleti jogát is meg kell szüntetni. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni” – ismertetik az ügyészség.hu oldalon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen