hirdetés
Belföld

Hamarabb kapnak béremelést az egészségügyi dolgozók

Tíz hónappal az eredetileg tervezett novemberi dátum előtt, már januárban megkapják a nyolcszázalékos béremelést az egészségügyi dolgozók – írja a Magyar Idők Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének szavaira hivatkozva.
Balog Zoltán sajtótájékoztatója 80 ezer dolgozót érint az előrehozott béremelés (Forrás: YouTube / Magyarország Kormánya)
hirdetés

November helyett január elsejétől megkapják a nyolcszázalékos béremelést az egészségügyi dolgozók – írja a Magyar Idők Balog Zoltán szerdai sajtótájékoztatója alapján, amelyre a szakszervezetek és a kormány közötti tárgyalást követően került sor.

Az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy egyrészt azért módosították a bérmegállapodás időpontját, mert a megemelt béreket már most lehetővé teszi az ország gazdasági teljesítőképessége, másfelől pedig így is szeretnék kifejezni az egészségügyben dolgozók iránti megbecsülésüket.

Felidézte azt is, hogy 2016 nyarán állapodtak meg a bérfejlesztés ütemezéséről és mértékéről a szakszervezetekkel, és még az év őszén született egy bértábla az orvosoknak, egy pedig a szakdolgozóknak. A szakdolgozók bérének emelésére több lépcsőben kerül(t) sor:

  • 2016 szeptemberétől átlagosan 26,5,
  • 2017 novemberétől 12,
  • 2018 januárjától (a korábban tervezett novemberi dátum helyett) 8, majd a tervek szerint
  • 2019 novemberétől újabb 8 százalékkal.

Balog Zoltán beszélt arról is, hogy a szakdolgozók februári fizetése még az eredeti összeg lesz, a béremelésből eredő különbözetet pedig február 20-án kapják meg. Ezt követően márciustól folyamatosan az emelt bérüket kapják. Megjegyezte, az előrehozott bérezés költségvetési vonzata megközelítőleg 19 milliárd forint.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen