Belföld

Vádemelést javasol egy elhanyagolt kutya ügyében a rendőrség

Egy rossz állapotban lévő, elhanyagolt és megláncolt kutyáról tettek bejelentést a rendőrségre tavaly szeptember végén, az ügyben a rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.
Kutya A kutya állapota sokat javul, miután egy menhelyen megfelelően gondját viselték (Forrás: police.hu)

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint egy megyei állatvédő alapítvány munkatársa tett bejelentést a rendőrségre 2017. szeptember 26-án arról, hogy egy szekszárdi ház udvarán egy rossz állapotban lévő, megláncolt kutyát láttak.

A kutya fel volt tekeredve a láncra, és nem volt előtte étel és víz sem.

„A helyszínen a hatósági állatorvos a körülményeket megvizsgálta és megállapította, hogy felmerül az állatkínzás gyanúja, ezért az ebet a szekszárdi menhelyre szállították, ahol az állatvédők megfelelően ellátták.”

A gondozásnak köszönhetően a kutya állapota jelentősen javult.

Elhanyagolt környezetA kutyát elhanyagolt körülmények között tartották (Forrás: police.hu)

A kutya gazdáját – egy negyvenkét éves nőt – a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során a nő elismerte, hogy elhanyagolta az ebet. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait az ügyészségnek a napokban átadták.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen