Belföld

Alig látott ki a szélvédőn, aminek következtében elütött egy kerékpárost

Indulás előtt éppen csak egy kis „rést” kapart le a lefagyott szélvédőn egy edelényi autós, aminek sajnos meg is lett a következménye, ugyanis elütött egy kerékpárost, akit nem látott...
Lefagyott szélvédő Nagyon veszélyes, ha az autó vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn (Forrás: police.hu)

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint egy 20 éves edelényi sofőrrel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság, miután a fiatalember január 31-én reggel 6 óra körül a lefagyott szélvédő mindössze kis felületét lekaparva indult útnak.

Mivel a látótér nagyobb részét így továbbra is jég borította, az erősen korlátozott látási viszonyok miatt a sofőr egy edelényi kereszteződésben kanyarodása közben nem vett észre egy kerékpárral közlekedő nőt, és elütötte őt.

A Baleset helyszíne(Forrás: police.hu)

A nő az autóra, majd pedig a földre esett, a baleset következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya arra hívta fel az eset kapcsán az autósok figyelmét, hogy a télnek még nincs vége, és továbbra is fel kell készülni az időjárás változásaira.

„Legfontosabb intelem, hogy a gépkocsit a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják. A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek. Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen” – fogalmazták meg.

Baleset(Forrás: police.hu)

Hangsúlyozták azt is, hogy nagyon veszélyes, ha az autó vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie, és szükség esetén a jégkaparó használata is fontos.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen