hirdetés
Belföld

Alig látott ki a szélvédőn, aminek következtében elütött egy kerékpárost

Indulás előtt éppen csak egy kis „rést” kapart le a lefagyott szélvédőn egy edelényi autós, aminek sajnos meg is lett a következménye, ugyanis elütött egy kerékpárost, akit nem látott...
Lefagyott szélvédő Nagyon veszélyes, ha az autó vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn (Forrás: police.hu)
hirdetés

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint egy 20 éves edelényi sofőrrel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság, miután a fiatalember január 31-én reggel 6 óra körül a lefagyott szélvédő mindössze kis felületét lekaparva indult útnak.

Mivel a látótér nagyobb részét így továbbra is jég borította, az erősen korlátozott látási viszonyok miatt a sofőr egy edelényi kereszteződésben kanyarodása közben nem vett észre egy kerékpárral közlekedő nőt, és elütötte őt.

A Baleset helyszíne(Forrás: police.hu)

A nő az autóra, majd pedig a földre esett, a baleset következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya arra hívta fel az eset kapcsán az autósok figyelmét, hogy a télnek még nincs vége, és továbbra is fel kell készülni az időjárás változásaira.

„Legfontosabb intelem, hogy a gépkocsit a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják. A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek. Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen” – fogalmazták meg.

Baleset(Forrás: police.hu)

Hangsúlyozták azt is, hogy nagyon veszélyes, ha az autó vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie, és szükség esetén a jégkaparó használata is fontos.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hét éve történt gyilkosság miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Hét éve történt gyilkosság miatt emeltek vádat egy férfi ellenhirdetés
Toroczkai László visszatérne a Jobbik mozgalmi jellegéhez

Toroczkai László visszatérne a Jobbik mozgalmi jellegéhezHalálos baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Ócsánál

Halálos baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Ócsánál


ÓCSA,     BALESET,     KÖZLEKEDÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen