Belföld

Már gép nélkül lélegzik az a fiatal focista, akit tizenegyszer élesztettek újra

A fiatal sportoló egy szabadnapos mentősnek és a klinika orvoscsapatának köszönheti az életét, jelenleg már gép nélkül lélegzik és hétfőn már beszélgetni is lehetett vele – számol be róla közleményében a Semmelweis Egyetem.
Labdarúgás A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)

A Semmelweis Egyetem közleménye szerint levették a lélegeztetőgépről a Dabas 16 éves labdarúgóját, aki két hete egy mérkőzés közben lett rosszul.

Ekkor a pályán hétszer kellett újraéleszteni, majd a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján további négy alkalommal kellett visszahozni a sportolót a klinikai halál állapotából.

A fiatal labdarúgó a közlemény szerint egy igen ritka, veleszületett koszorúérfejlődési rendellenesség miatt kapott infarktust. A betegség tünetei a sporttal járó fokozott megterhelés miatt jelentkeztek.

A focistával tíz nappal a többszöri sikeres újraélesztés, a gyorsan felállított diagnózis, az azonnali műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen