hirdetés
Belföld

Vona: Orbán Viktor a migráció fenntartásában érdekelt

Orbán Viktor a migrációt nem megoldani, hanem fenntartani akarja - jelentette ki a Jobbik elnöke csütörtökön Hajdúszoboszlón.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j2) utcafórumot tart Hajdúszoboszlón 2018. február 15-én. Mellette Rigán István, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. MTI Fotó: Balázs Attila Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j2) utcafórumot tart Hajdúszoboszlón 2018. február 15-én. Mellette Rigán István, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. MTI Fotó: Balázs Attila
hirdetés

    Vona Gábor a helyi zöldségpiac mellett tartott utcafórumon azt mondta, a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy minél tovább félelemben tudja tartani az embereket a migrációs fenyegetéssel, mert addig sem kell elszámolnia az egészségügy helyzetével, az oktatás állapotával vagy a korrupcióval.

    A magyar embereket nem óriásplakátokkal, hanem határőrséggel és kerítéssel kell megvédeni az illegális migrációtól - mondta az ellenzéki pártelnök, megjegyezve: ha kormányra kerülnek, ők ezt teszik, s az nem kerül majd milliárdokba, mint a jelenlegi kormány propagandája.

    Vona Gábor a továbbiakban arról beszélt, hogy kormányra kerülve legfontosabb teendőjük lesz a közélet megtisztítása, a korrupció megszüntetése, a bérek és a nyugdíjak emelése, illetve az egészségügyi rendszer megerősítése. A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva az elvándorlás legfőbb okának az alacsony béreket nevezte.

    A Jobbik egyedül készül kormányzásra, mind a 106 egyéni választókerületben indítanak jelöltet, ha mégis koalícióra kényszerülnének, akkor "a 21. századi pártokkal", az LMP-vel és a Momentummal tárgyalnának - jelezte a pártelnök.

    Vona Gábor a választáson való részvételre és a Jobbik helyi jelöltjének támogatására szólította fel hallgatóságát. Szerinte a kormánynak az az érdeke, hogy minél alacsonyabb legyen a részvétel a szavazáson, minél többen maradjanak otthon és érezzék úgy, hogy nincs beleszólásuk a politikába. "Ha magas lesz a részvétel, a kormány bukása biztosra mondható" - jelentette ki Vona Gábor.

    A Jobbik elnöke a nap folyamán Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben és Tégláson is utcafórumon találkozik választókkal.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen