Belföld

Ismét összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot Molnár Zsolt

A teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.
A Fidesz-KDNP nem vett részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke (b), valamint Mirkóczki Ádám jobbikos (b5) és Szél Bernadett LMP-s (b6) képviselő az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén az Országgyűlés Irodaházában 2018 február 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Molnár Zsolt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta,

nem adom fel addig, amíg "engem életben és egy darabban látnak", hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.

Hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke,

"aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben".

A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést - "Németh Szilárd és tettestársai" kivonulnak vagy nem mennek el - , írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.

Jelezte, a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában.

Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz-KDNP kormányzására - hangoztatta.

Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselőválasztáson. Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen, Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban - közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédy Csabát megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen