hirdetés
Belföld

Sztrájkra készülnek az egészségügyben

Márciusra szerveznek tüntetést, illetve sztrájkot készítenek elő az egészségügyben, miután a januári béremelés után többen elenyésző összeggel kaptak többet, mint korábban – írja az Index.
Egészségügy Sztrájkra készülnek az egészségügyben (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Ahogyan arról már írtunk, a novemberi időpont helyett januárra hozták előre az egészségügyi szakdolgozók béremelésének második ütemét, amely újabb 8 százalékos emelést jelent. Az Index szerint a szakdolgozók átlagosan 8-10 ezer forinttal kaptak magasabb bért, de akiknek a bértábla szerint a szakmai minimálbérnél kevesebb jár, nem kaptak többet.

Az Emmi azt mondta, 70 ezer szakdolgozót érint az újabb béremelés. A minisztérium szerint nincs olyan, akinek a mostani emeléssel, vagy a januári minimálbér-, illetve garantált bérminimum-emeléssel ne nőtt volna a fizetése.

A Független Egészségügyi Szakszervezet ugyanakkor úgy látja, nagyjából minden tizedik dolgozónak mindössze néhány forinttal, esetleg pár száz forinttal emelkedett a bére. A szakszervezet elnöke, Soós Adrianna azt mondta, az emelést nem tartják elfogadhatónak, és többször kezdeményezték a bértábla korrekcióját, hogy alapvetően magasabb összegek szerepeljenek benne.

A Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége sztrájkbizottságot alakított, és egy március 24-ére tervezett tüntetés mellett egy sztrájk előkészítését is megkezdték.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Felgyújtottak egy házat Dejtáron, elfogták a fiatalkorú gyanúsítottat is

Felgyújtottak egy házat Dejtáron, elfogták a fiatalkorú gyanúsítottat isNagy a bizalom a mentőszolgálat iránt

Nagy a bizalom a mentőszolgálat iránthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen