hirdetés
Belföld

A választások előtt tüntetnek az egészségügyi dolgozók

Tüntetést szervez március 24-én 14 órai kezdettel az Alkotmány utcába a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), miután a kormány nem volt hajlandó tárgyalásokat kezdeni az általuk, valamint a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége által javasolt bértábláról – írja a Magyar Nemzet.
A FESZ egy 2014-es demonstráción A választások előtt tüntetnek az egészségügyi dolgozók (Forrás: Facebook / Független Egészségügyi Szakszervezet * FESZ *)
hirdetés

A FESZ által a Facebook-on meghirdetett tüntetés leírásában megfogalmazzák, hogy a magyarok ma átlagosan öt évvel élnek rövidebb ideig, mint más európai országok lakói, s 2017-ben is rövidebb életre számíthattunk, mint 2014-ben. Azt írják, rák miatt kétszer annyian halnak meg nálunk, valamint az infarktus után is magas a halálozási szám.

„Egy magyarnak háromszor annyi az esélye, hogy egy érszűkület miatt levágják a lábát, mint máshol az Európai Unióban. Hónapokig kell várni fontos vizsgálatokra és ezért gyakran későn ismerik fel a bajt”

– hívják fel a figyelmet.

Az esemény leírásában kiemelték azt is, hogy egy ápolónő, mentődolgozó, szociális gondozó bére a nyugati bérek 40 százalékát sem éri el,

„pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél”.

Kifogásolják azt is, hogy az elmúlt években több ezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentődolgozó és szociális dolgozó hagyta el Magyarországot, illetve a szakmát az alacsony bérek és a megbecsülés hiánya miatt.

„Állítsuk meg Őket, hogy maradjanak itthon, és segítsünk, hogy jöjjenek vissza, azok akik elmentek! Drága az életünk, szeretnénk, ha tovább tartana, ezért álljunk ki magunkért és azok mellett az egészségügyi dolgozókért, akiktől az életünk függ”

– olvasható a felhívásban.

Végezetül megjegyzik azt is, a tüntetés politikamentes, nem határoz meg pártpreferenciákat, és azt kérik, ezt mindenki tartsa tiszteletben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Új harckocsikat vesz a honvédség

Új harckocsikat vesz a honvédséghirdetés
MÁV: változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

MÁV: változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén


KÖZLEKEDÉS,     VASÚT,     VONAT

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát MiskolconTömegbaleset történt az M3-ason

Tömegbaleset történt az M3-asonhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen