hirdetés
Belföld

Előzetesbe került a dabasi gyilkosság gyanúsítottja

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki Dabason megkötözött, halálra vert és kirabolt egy általa látásból ismert hatvankilenc éves nőt a pénzéért.
A gyanúsított őrizetbe vétele Indítványozták annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki Dabason megkötözött, halálra vert és kirabolt egy nőt (Forrás: police.hu)
hirdetés

Egy hozzátartozója talált rá holtan az idős nőre március hatodikán délelőtt a nő dabasi otthonában, majd a Pest megyei nyomozók széleskörű adatgyűjtést követően azonosították, ezt követően pedig 2018. március 10-én hajnalban elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét – idézik fel a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A 43 éves dabasi férfit előállítását követően emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, ellene a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. Ennek során előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az ugyeszseg.hu oldalon az üggyel kapcsolatban azt írják, a gyanúsított látásból ismerte az idős nőt, és mivel pénzre volt szükségre, ezért a gyanú szerint március ötödikén, amikor éppen a nő háza előtt sétált Dabason, elhatározta, hogy bemegy pénzt szerezni. 

A férfi a házba a becsukott, de be nem zárt kapun, majd az ugyancsak becsukott, de be nem zárt ajtón át jutott be. A házban összetalálkozott a nővel, akit többször megütött, valamint összekötözte a kezeit és a lábait. A házban talált nagyobb összegű készpénzt (legalább 1 140 000 Ft-ot) a gyanúsított eltulajdonította, a megkötözött nőt pedig sorsára hagyta. Az idős nő a bántalmazás okozta sérülései következtében életét vesztette.

„A gyanúsított cselekménye nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas” – írják a birosag.hu oldalon megjelent közleményben

A közleményben egyúttal megfogalmazták: tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára és arra, hogy más büntetőeljárás is folyik a gyanúsított ellen, fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, illetve elrejtőzne és hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A gyanúsítottat a bíróság meghallgatta, majd elrendelte az előzetes letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2018. április 12-ig.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen