Belföld

Nem maradhat Márki-Zay „migránsszámlálója”

Nem maradhat a hódmezővásárhelyi Városháza előterében a „migránsszámláló” plakát, amelyet Márki-Zay Péter polgármester és Kis Andrea alpolgármester helyeztek ki nemrégiben – mégpedig azért nem, mert az törvényt sért a Csongrád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság határozata szerint – írja a Promenad.hu.
Migránsszámláló A „migránsszámláló” plakát kihelyezése a választási bizottság szerint kampánytevékenységnek minősül (Forrás: Facebook / Márki-Zay Péter)

Nem maradhat kint a hódmezővásárhelyi Városháza előterében az oda kihelyezett „migránsszámláló”, az ugyanis törvényt sért – írja a Promenad.hu a választási bizottság határozata alapján.

A beadványozó azért kifogásolta a plakát kihelyezését, mert állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen, illetve épületben tilos plakátot elhelyezni – a választási bizottság pedig a benyújtott kifogás megvizsgálását követően megállapította, hogy kampánytevékenységnek minősül a „migránsszámláló” plakát kihelyezése.

A határozat szerint a jogsértőt eltiltják a további jogszabálysértéstől, a határozat ellen e hét csütörtök délután négy óráig lehet fellebbezni.

Márki-Zay Péter a „migránsszámláló” bemutatása során egy sajtótájékoztatón korábban azt mondta, hogy Soros Györgynek tudomása szerint egyetlen migránst sem sikerült szervezetten betelepítenie, mint fogalmazott, „nem kétséges, hogy Orbán Viktor hősies küzdelmének köszönhető ez az eredmény”. Ezután azt mondta, keresztény, jobboldali politikusként nincs felháborodva azon, hogy Orbán Viktor mintegy 2300 menekültet engedett be tavaly, majd idén januárban Magyarország újabb 90 menekültet fogadott be – ezt személy szerint nem tekinti szervezett betelepítésnek.

Egyúttal megjegyezte, reméli, hogy a kötvényprogramot – amelyet a polgármester maga „szervezett betelepítési programként” írt körül – nem fogják felújítani. Ennek keretében elmondása szerint közel 20 ezer migráns kapott letelepedési engedélyt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen