Belföld

Mentőt hívtak a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjához

P. László hétfői tárgyalásán előbb arra panaszkodott, hogy fáradt, majd lefeküdt a vádlottak padjára. Ezután orvost hívtak hozzá, de nem hagyta magát megvizsgálni – írja a Magyar Nemzet.
P. László 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A nyomozati iratok ismertetése során a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László arra kezdett panaszkodni, hogy fáradt, mert nem tud aludni előzetes letartóztatásában, valamint értetlenkedett amiatt is, hogy miért kell megjelennie a Fővárosi Törvényszéken, miközben nem kíván részt venni az eljárásban. A Bors szerint a vádlott folyamatos ásítozásával és a bilincse csörgetésével is felhívta magára a figyelmet a tárgyaláson.

A bíró közölte vele, kötelessége részt venni a bizonyítási eljárásban, valamint azt mondta, hogy a tárgyaláson is pihenhet. „Ülve”, tette hozzá, miután a gyanúsított arról kérdezte, hogy eszerint feküdhet-e.

A Magyar Nemzet szerint némi feleselgetés után P. László lefeküdt a padra – a Bors szerint a földre –, amit követően a tanácsvezető bíró a büntetés-végrehajtás őreit arra kérte, ültessék fel őt, emellett pedig orvost hívott P. Lászlóhoz. A Bors azt írta, mikor a gyanúsított lefeküdt, és nem volt hajlandó mozdulni, mindenkit kiküldtek a teremből.

A mentők távozását követően az őrök lefogták P. Lászlót, majd visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe, mert nem hagyta magát megvizsgálni sem – írja a Magyar Nemzet. A bíró tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy a vádlott távollétében, vagy a börtönben folytatják a tárgyalást.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen