Belföld

Hibás ajtó miatt zuhant ki a buszból a tavalyi balesetben meghalt férfi

Műszaki hiba miatt nyílt ki egy tavalyi, cinkotai baleset során a busz ajtaja a nemrégiben lezárult vizsgálat szerint. A kinyílt ajtón kizuhanó férfi a helyszínen életét vesztette.
Az érintett busz Egy 46-os autóbusz, amelyből kiesett és meghalt egy férfi Budapesten, a XVI. kerületi Vidámvásár utcában 2017. május 6-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Tavaly májusban a XVI. kerületben egy buszból kiesett egy 38 éves férfi, aki a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A Bors szerint azóta kiderült, hogy műszaki hiba okozta a cinkotai balesetet.

A lap azt írta, közel egy évig vizsgálták az eset körülményeit a hatóságok, és a balesetet követően az érintett járművet egy külön hangárba szállították, darabokra szedték és hosszasan vizsgálták, és rendőrségi eljárás is indult.

A balesetben meghalt férfi édesanyja azt mondta, a közelmúltban értesítették a közvetítő ügyvédi irodán keresztül, lezárult a vizsgálat, amelyből kiderült, hogy műszaki gond volt, és egy hibás dióda miatt nyílt ki az ajtó. A család számára kétmillió forintos kártérítést ajánlottak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen