Belföld

Nyáron szabadulhat Eva Rezesová

Nyáron szabadulhat a börtönből Eva Rezesová, aki korábban négy halálos áldozattal járó balesetet okozott – számol be róla a Blikk.
Bírói kalapács A bíróság kilenc év szabadságvesztésre ítélte Rezesovát, ám jó magaviselet esetén nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezzék (Forrás: usafe.af.mil)

A Blikk szerint Eva Rezesovának augusztusra várt feltételes szabadlábra helyezése előtt három hónappal be kell nyújtania a bírósághoz az erről szóló kérelmét, majd a nyomozási bíró végignézi a nevelői jelentéseit arról, hogyan viselkedett az elítélt a börtönben töltött évek alatt.

A döntés kimenetelét befolyásolja az is, hogy hány dicséretet, valamint hány fegyelmit szedett össze Rezesová – teszi hozzá a lap, amely szerint az iratok áttanulmányozását személyes meghallgatás követi. Ezután a bíró dönt arról, szabadlábra bocsátják-e a nőt, vagy sem.

A Blikk felidézi, a bíróság kilenc év szabadságvesztésre ítélte Rezesovát, ám jó magaviselet esetén nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezzék.

A lap szerint erre egyébként jó esélye van, miután az elmúlt mintegy hat évben „mintarabként” viselkedett. Korábban előfordult, hogy jó magaviselete miatt hosszabb-rövidebb időre eltávozást kapott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen