Belföld

Fenyő-gyilkosság: Gyárfás már korábban a hatóság látókörébe került

Gyárfás Tamás médiavállalkozót, a MÚSZ korábbi elnökét gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében. A Magyar Időknek Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, lehetséges felbujtóként már korábban is a rendőrség látókörébe került Gyárfás.
Fenyő-gyilkosság - Őrizetbe vették Gyárfás Tamást Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kovács Lajos ezredes, az ORFK úgynevezett döglött ügyek osztályának vezetője a Magyar Időknek azt mondta, Gyárfás lehetséges felbujtóként már korábban a rendőrség látókörébe került. Mint fogalmazott, az ezredforduló táján erősen leszűkítették a lehetséges felbujtók körét, akik között volt az új gyanúsított is.

„Fenyőnek számtalan ellensége volt, a legprominensebb közülük Gyárfás Tamás, akivel a sajtóban háborúztak”

– mondta az egykori rendőrezredes hozzátéve, hogy a gyanújuk tovább erősödött akkor, amikor tudomásukra jutott Gyárfás és Portik inkább üzleti, mintsem baráti jellegű kapcsolata.

Elmondta azt is, a bizonyítékaikkal ekkor felkereste az ügyészség egy magas beosztású vezetőjét, aki – noha elismerte, hogy a fejbujtó személye bizonyítottnak látszik – azt mondta, a gyilkos elfogásáig az ügy nem állhat meg a bíróságon. Tudták ugyan, hogy Jozef Rohác volt az elkövető, de neki nyoma veszett, és Kovács 2006-os nyugdíjba vonulásáig nem fogták el.

A Magyar Időknek az ORFK megerősítette, hogy „kőkemény bizonyítékok”, így egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában, amelyen Portik és Gyárfás beszélgetése hallható.

A lap egyben szlovák forrásaira hivatkozva azt írta, a szlovák különleges nyomozók előző nap házkutatást tartottak Rohác testvérének házában egy hangfelvételt keresve, amelyet meg is találtak, és amely azonos az NNI birtokában lévő tárgyi bizonyítékkal.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen