Belföld

Ittasan többszörös balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül hajtott tovább, amíg le nem robbant

A Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnügyi nyomozói őrizetbe vették a 69 éves svájci állampolgárságú férfit, aki ittasan vezetve többszörösen balesetet okozott.
Gyenesdiási baleset - 2018. áprilsi 21. A helyszínről menekülve lerobbant, miután több autónak is nekicsapódott. (Forrás: Police.hu)

2018. április 20-án 17 óra 15 perckor Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utca és a Mandulás utca kereszteződésében egy Cadillac típusú jármű sofőrje előbb frontálisan egy Suzuki típusú személyautónak, majd egy - az út szélén parkoló - Volkswagennek is nekiütközött, ezt követően megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset következtében a Suzukit vezető 77 éves sármelléki férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Gyenesdiási baleset 1Forrás: Police.hu

A helyszínre érkező rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a baleset feltételezett okozóját, akinek az autója az ütközés következtében a közelben üzemképtelenné vált. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a 69 éves svájci állampolgárságú férfi alkoholt fogyasztott vezetés előtt és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

Az egyenruhások a külföldi sofőrt további mintavétel céljából előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 69 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették.

Gyenesdiási baleset 2Forrás: Police.hu

Gyenesdiási baleset 3Forrás: Police.hu

Gyenesdiási baleset 4Forrás: Police.hu

Gyenesdiási baleset 5Forrás: Police.hu

Forrás: Police.huHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen