Belföld

Megkezdődött a dunai hajózási szezon

Megkezdődött a dunai hajózási szezon - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni műsorfolyamában.
A dunai személyhajózás nyitányán hajók vonultak fel Budapesten Hajók a III. Dunai Kirajzáson, a szezonnyitó hajós felvonuláson a Duna budapesti szakaszán, jobbról a Parlament 2018. április 22-én. A dunai személyhajózási szezon nyitányát, a 170 éves Magyar Honvédséget, valamint a 170 éves magyar Honvéd Folyami Hadihajózást ünneplő rendezvényt a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége szervezte. (Forrás: MTI; Fotó: Bruzák Noémi)

   Mint elmondták: a fővárosban vasárnap harminc hajóval kezdődött a "kirajzás", a vízi járműveken ezer hátrányos helyzetű gyerek is hajózott.

   Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke azt mondta: a flottához, a Dunán állomásozó hajók számához képest, jól használjuk ki a lehetőségeket, évente mintegy 2,5 millió ember veszi igénybe a különböző vízi szolgáltatásokat.

   Közlése szerint az egyik legfőbb turisztikai attrakció a Dunáról megtekinteni Budapest nevezetességeit, például a Gellért-hegyet és a Parlamentet.

   Csak a szállodahajók fedélzetéről évente mintegy 200 ezer utas csodálja meg a főváros látnivalóit - tette hozzá.

   Az államtitkár kitért arra is, hogy a Dunakanyar fejlesztésére - kikötők és a flotta megújítására - több mint 10 milliárd forintot fordítanak, továbbá a Tiszán most indul egy 5 milliárd forintos program, amelynek keretében kirándulóhajókat szereznek be.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen