Belföld

Teréz körúti robbantás: Nem egészen egyértelmű, hogy P. László van a térfigyelő kamera felvételén

A Teréz körúti robbantás hétfői tárgyalásán a bíró megállapította, egyelőre nem tudják kétséget kizáróan kijelenteni, hogy a térfigyelő kamerák felvételein látható személy azonos a vádlottal, P. Lászlóval.
Teréz körúti robbantó Egyelőre nem kétséget kizáróan kijelenthető, hogy a gyanúsított van a térfigyelő kamera felvételén (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A Blikk felidézi, P. Lászlót előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, robbanóanyaggal való visszaéléssel, valamint terrorcselekmény előkészületével vádolják.

A hétfői tárgyaláson a térfigyelő kamerák vágatlan felvételeit nézték meg annak érdekében, hogy bizonyítsák a filmek valódiságát. A bíró az elkövető fizikumával, elsősorban magasságával kapcsolatosan kérdezősködött. A lap szerint, mivel a vetítés során megtekintett felvételek egyikén sem nézett egyik kamerába sem az elkövető, és a fejét kalap vagy kapucni takarta, a magasság az egyik legfontosabb tényező lehet az azonosításban. A felvételeken ugyanakkor a rendőrök és szakértők szerint 170-175 centiméter magas személy látható, P. László pedig 183 centiméter magas.

A Blikk mindenesetre emlékeztet arra, hogy más bizonyítékok is vannak P. László ellen, például úgy tudni, az ő IP-címéről rendelték meg a robbanáshoz használt távirányítót, és a táskán, valamint az eszközön talált DNS-minta is egyezett az övével.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen