Belföld

Kiemelten ösztönöznék a 25–35 éves korosztály gyermekvállalását

Kiemelten ösztönözné a kormány a 25-35 éves korosztály gyermekvállalását egy, a hvg.hu birtokába jutott, a 2018-as évet követő demográfiai terveket összegző dokumentum szerint.
Család Kiemelten ösztönöznék a 25–35 éves korosztály gyermekvállalását (Forrás: pexels.com)

A hvg.hu birtokába jutott dokumentumban a célok közt szerepel egyebek mellett a várható élettartam növelése és a lakosság egészségi állapotának javítása is, aminek érdekében népegészségügyi prevenciós és szűrőprogramok indulnának, valamint további intézményfejlesztésekre és eszközbeszerzésekre is sor kerülhet.

Javítanák a várandósság és a szülés körülményeit is, valamint a tervek között szerepel a család és munka összeegyeltetésének a támogatása is részben a bölcsődei kapacitások növelése, részben pedig az atipikus foglalkoztatási formák – így a távmunka és a rugalmas- és részmunkaidő – ösztönzése segítségével.

Az előbbieken túl fokozottabban elismernék az apák szerepét, nagyobb anyagi elismeréssel illetnék a főállású anyaságot, és kiterjesztenék a népesedéspolitika fókuszát a határon túli magyarokra.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen