Belföld

Vádemelést javasolnak a műanyag-darálógép okozta halálos baleset ügyében

Tavaly nyáron egy férfi életét vesztette, miután egy műanyag-darálógép behúzta a kezét. Az ügyben a Pest megyei rendőrök egy 63 éves tompai férfi ellen javasolnak vádemelést.
Műanyag-darálógép Vádemelést javasolnak a műanyag-darálógép okozta halálos baleset ügyében (Forrás: police.hu)

2017. július kilencedikén egy ráckevei tanyán egy férfi kezét behúzta az általa működtetett műanyag-darálógép, és olyan súlyosan roncsolta, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

„A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gép nem rendelkezett semmilyen vonatkozó hatályos rendeletben, szabványban előírt megfelelőséget tanúsító dokumentummal”

– írják a police.hu oldalon.

A gyanú szerint a munkaeszköz gyártása és annak átadása során a gyártó több olyan szabályszegést és mulasztást is elkövetett, amelyek a gép kezelését végző sértettet közvetlenül veszélyeztették.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya a gyanúsított ellen halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Pest Megyei Főügyészségnek megküldte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen